Mexicaanse Maïsdip met Zure Room

(Nog geen beoordelingen)

Deze koude maïsdip is een heerlijke en gemakkelijke dip, boordevol maïs in een romige basis van zure room, geraspte kaas, zoute bacon, bosuitjes en gehakte jalapeños. Perfect voor zomerse feestjes samen met tortillachips, crackers en verse groenten.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
5

Bereiding

  1. Stap 1 Giet de maïskorrels af om overtollig vocht te verwijderen.
  2. Stap 2 Snijd de bacon in kleine blokjes en bak tot ze knapperig zijn. Zet apart.
  3. Stap 3 Meng in een middelgrote kom de maïs, zure room, mayonaise, geraspte kaas, bacon, bosuitjes, jalapeño en kruiden. Zorg dat alles goed gemengd is.
  4. Stap 4 Koel het mengsel in de koelkast tot het klaar is om te serveren.
  5. Stap 5 Serveer de maïsdip met tortilla- of maïschips.

Tip

Zorg ervoor dat de ingeblikte maïs goed is uitgelekt om te voorkomen dat de dip te dun zal worden.

Rasp de kaas zelf voor de beste smaak.

Pas de kruiden aan naar wens, en voeg indien gewenst een snufje cayennepeper toe voor extra pit.

Zodra de dip is bereid, kun je hem koelen in de koelkast voor nog meer smaak.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 166 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 26 augustus 2024

Tip

Zorg ervoor dat de ingeblikte maïs goed is uitgelekt om te voorkomen dat de dip te dun zal worden.

Rasp de kaas zelf voor de beste smaak.

Pas de kruiden aan naar wens, en voeg indien gewenst een snufje cayennepeper toe voor extra pit.

Zodra de dip is bereid, kun je hem koelen in de koelkast voor nog meer smaak.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 465 kcal
Vetten 47 g
waarvan verzadigde vetzuren 13 g
Koolhydraten 4 g
waarvan suikers 2 g
Vezels 0.3 g
Eiwitten 7 g
Zout 1.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account