Deze knapperige kipwrap is rijkelijk gevuld met krokante sla, groenten, gepaneerde en in de pan gebakken kip, knapperig spek en avocadocrème. Een goed idee voor een gemakkelijke en gezonde lunch.
Voor een koolhydraatarme optie kun je gebruik maken van ijsbergsla of romaine sla in plaats van tortilla's.
Om kip goed gaar te maken, bak je het tot de interne temperatuur 74°C bereikt.
Gebruik grote tortilla's en vul niet te veel om ze gemakkelijk te kunnen vouwen.
Voor een koolhydraatarme optie kun je gebruik maken van ijsbergsla of romaine sla in plaats van tortilla's.
Om kip goed gaar te maken, bak je het tot de interne temperatuur 74°C bereikt.
Gebruik grote tortilla's en vul niet te veel om ze gemakkelijk te kunnen vouwen.
Deze wrap met krokante kip is een smaakvolle maaltijd, maar scoort lager op gezondheid. Hoewel kip eiwitten levert, avocado gezonde vetten toevoegt en er groenten aanwezig zijn, wegen de nadelen zwaarder door. De kip wordt gepaneerd en gebakken, wat veel extra vet en calorieën toevoegt. Daarnaast zorgen het spek en de twee soorten kaas (cheddar en mozzarella) voor een hoge inname van verzadigd vet en zout. De tortilla van witte bloem biedt weinig vezels. Dit maakt de wrap eerder een calorierijke traktatie dan een verantwoorde keuze voor een regelmatige gezonde lunch.
Energie | 682 kcal |
---|---|
Vetten | 45 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 14 g |
Koolhydraten | 41 g |
waarvan suikers | 4 g |
Vezels | 9 g |
Eiwitten | 32 g |
Zout | 1.7 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept