Wrap met Krokante Kip

(Nog geen beoordelingen)

Deze knapperige kipwrap is rijkelijk gevuld met krokante sla, groenten, gepaneerde en in de pan gebakken kip, knapperig spek en avocadocrème. Een goed idee voor een gemakkelijke en gezonde lunch.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    7 min
  • Totaal
    17 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Krokante kip
  2. Wraps
  3. Avocado Spread

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Kommen

Bereiding

  1. Stap 1 Pureer de avocado’s tot ze bijna glad zijn met nog een paar stukjes erin. Druppel limoensap of citroensap erover om verkleuren te voorkomen.
  2. Stap 2 Voeg zure room, peterselie, peper & zout en knoflookpoeder toe. Meng tot 1 geheel en zet apart.
  3. Stap 3 Zet drie kommen klaar: één met bloem, één met geklopt ei en één met panko broodkruim vermengd met paprikapoeder, zout en zwarte peper.
  4. Stap 4 Snijd kipfilet in de lengte doormidden en leg ze op een plat oppervlak, zoals een houten snijplank. Bedek met plasticfolie en plet aan beide zijden.
  5. Stap 5 Haal elk stuk kip door de bloem, dan door het ei en tot slot de broodkruim, waarbij vooral bij de laatste stap goed bedekken belangrijk is.
  6. Stap 6 Verwarm een koekenpan op hoog vuur. Bak de bacon tot die knapperig is. Zet apart.
  7. Stap 7 Leg de gepaneerde kip voorzichtig in dezelfde koekenpan met het baconvet. Voeg indien nodig extra olie toe.
  8. Stap 8 Bak op hoog vuur gedurende 3-4 minuten aan beide kanten of tot ze goudbruin, knapperig en in het midden gaar zijn. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Snijd het voor het toevoegen aan de wrap tegen de draad in.
  9. Stap 9 Spreid ongeveer 2 volle eetlepels avocado-crema in het midden van elke tortilla.
  10. Stap 10 Beleg met sla, tomaten, uien, bacon, mozzarella kaas en kipstukjes, en bedek met plakjes cheddar kaas. Laat een paar centimeter rondom de randen vrij.
  11. Stap 11 Vouw de zijkanten bijna tot het midden, waarbij een paar centimeter vrij blijft waardoor je de vulling ziet.
  12. Stap 12 Houd de zijkanten vast en breng de onderste flap over de vulling en rol strak op om de wrap dicht te maken.
  13. Stap 13 Verwarm de wraps tot ze goudbruin worden, ongeveer 3-5 minuten in een pan onder een gesloten deksel. Af en toe omdraaien.
  14. Stap 14 Haal ze uit de pan, snijd doormidden en besprenkel de wraps met citroensap.
  15. Stap 15 Direct serveren met zure room en gegarneerd met verse kruiden.

Tip

Voor een koolhydraatarme optie kun je gebruik maken van ijsbergsla of romaine sla in plaats van tortilla's.

Om kip goed gaar te maken, bak je het tot de interne temperatuur 74°C bereikt.

Gebruik grote tortilla's en vul niet te veel om ze gemakkelijk te kunnen vouwen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 217 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 25 augustus 2024

Tip

Voor een koolhydraatarme optie kun je gebruik maken van ijsbergsla of romaine sla in plaats van tortilla's.

Om kip goed gaar te maken, bak je het tot de interne temperatuur 74°C bereikt.

Gebruik grote tortilla's en vul niet te veel om ze gemakkelijk te kunnen vouwen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 682 kcal
Vetten 45 g
waarvan verzadigde vetzuren 14 g
Koolhydraten 41 g
waarvan suikers 4 g
Vezels 9 g
Eiwitten 32 g
Zout 1.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account