-
Stap 1
Pureer de avocado’s tot ze bijna glad zijn met nog een paar stukjes erin. Druppel limoensap of citroensap erover om verkleuren te voorkomen.
-
Stap 2
Voeg zure room, peterselie, peper & zout en knoflookpoeder toe. Meng tot 1 geheel en zet apart.
-
Stap 3
Zet drie kommen klaar: één met bloem, één met geklopt ei en één met panko broodkruim vermengd met paprikapoeder, zout en zwarte peper.
-
Stap 4
Snijd kipfilet in de lengte doormidden en leg ze op een plat oppervlak, zoals een houten snijplank. Bedek met plasticfolie en plet aan beide zijden.
-
Stap 5
Haal elk stuk kip door de bloem, dan door het ei en tot slot de broodkruim, waarbij vooral bij de laatste stap goed bedekken belangrijk is.
-
Stap 6
Verwarm een koekenpan op hoog vuur. Bak de bacon tot die knapperig is. Zet apart.
-
Stap 7
Leg de gepaneerde kip voorzichtig in dezelfde koekenpan met het baconvet. Voeg indien nodig extra olie toe.
-
Stap 8
Bak op hoog vuur gedurende 3-4 minuten aan beide kanten of tot ze goudbruin, knapperig en in het midden gaar zijn. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Snijd het voor het toevoegen aan de wrap tegen de draad in.
-
Stap 9
Spreid ongeveer 2 volle eetlepels avocado-crema in het midden van elke tortilla.
-
Stap 10
Beleg met sla, tomaten, uien, bacon, mozzarella kaas en kipstukjes, en bedek met plakjes cheddar kaas. Laat een paar centimeter rondom de randen vrij.
-
Stap 11
Vouw de zijkanten bijna tot het midden, waarbij een paar centimeter vrij blijft waardoor je de vulling ziet.
-
Stap 12
Houd de zijkanten vast en breng de onderste flap over de vulling en rol strak op om de wrap dicht te maken.
-
Stap 13
Verwarm de wraps tot ze goudbruin worden, ongeveer 3-5 minuten in een pan onder een gesloten deksel. Af en toe omdraaien.
-
Stap 14
Haal ze uit de pan, snijd doormidden en besprenkel de wraps met citroensap.
-
Stap 15
Direct serveren met zure room en gegarneerd met verse kruiden.
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept