Gevulde Courgettebootjes

(Nog geen beoordelingen)

De zomer is het perfecte moment om te genieten van verse courgettes. Deze gevulde courgettebootjes zijn een eenvoudige en heerlijke manier om seizoensgroenten op hun best te gebruiken. Met een vulling van citroen, tijm en Parmezaanse kaas, zijn deze bootjes fris en smaakvol.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    18 min
  • Totaal
    28 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 245°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Stap 2 Gebruik een klein lepeltje om het vruchtvlees van de courgettes uit te hollen, laat een rand van iets meer dan 0,5cm dikte aan de randen.
  3. Stap 3 Plaats ze met de snijkant naar boven op de bakplaat.
  4. Stap 4 Maak de vulling: Leg het uitgelepelde courgettevlees in een fijnmazige zeef en druk voorzichtig het overtollige water eruit. Je houdt het courgettevlees over.
  5. Stap 5 Hak eventuele grove stukken en doe alles in een middelgrote kom samen met het ei, broodkruimels, kaas, knoflook, tomaten, citroenrasp, tijm, pijnboompitten en 1/4 theelepel zout.
  6. Stap 6 Meng tot alles is gecombineerd, gebruik indien nodig je handen.
  7. Stap 7 Besprenkel de uitgeholde courgettes met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
  8. Stap 8 Lepel de vulling erin en bak 16 tot 18 minuten of totdat de vulling is gestold en goudbruin en knapperig is aan de bovenkant.
  9. Stap 9 Serveer met pesto.

Tip

Druppel pesto over de gevulde courgettebootjes voor een extra smaaksensatie.

Maak je eigen broodkruimels voor de beste textuur. Gebruik bij voorkeur een goed knapperig brood.

Zorg ervoor dat je niet te veel uit de courgettes schept, laat een stevige rand over voor ondersteuning.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 153 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 23 augustus 2024

Tip

Druppel pesto over de gevulde courgettebootjes voor een extra smaaksensatie.

Maak je eigen broodkruimels voor de beste textuur. Gebruik bij voorkeur een goed knapperig brood.

Zorg ervoor dat je niet te veel uit de courgettes schept, laat een stevige rand over voor ondersteuning.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 257 kcal
Vetten 15 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.8 g
Koolhydraten 20.7 g
waarvan suikers 6 g
Vezels 3.9 g
Eiwitten 11.9 g
Zout 1.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account