Kalfslapje met romige champignon mosterdsaus

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een gemakkelijk en feestelijk stukje vlees, dat zwemt in een romige champignonsaus met mosterd en groene olijven.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan
  • Snijplank
  • Mes

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit boter en olie in een pan en bak de kalfslapjes aan elke kant bruin en dan beide kanten gaar in 2 of 3 per kant.
  2. Stap 2 Bestrooi ze met zwarte peper en een snufje zout. Hou het vlees warm in aluminiumfolie.
  3. Stap 3 Bak de champignons en de knoflook in het resterende vet gaar en bruin.
  4. Stap 4 Roer de crème fraîche met de mosterd door elkaar en voeg toe aan de pan.
  5. Stap 5 Leg het vlees in de saus ( met het uitgelopen vleessap )voeg de gehalveerde olijven toe en warm alles even goed door.
  6. Stap 6 Lekker met rijst en een groente naar keuze. Ook lekker met een hamlapje of kipfilet.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Bestrooi eventueel met een el bladpeterselie.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 766 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 22 augustus 2024

Tip

Bestrooi eventueel met een el bladpeterselie.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 384 kcal
Vetten 33.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 15.6 g
Koolhydraten 4.9 g
waarvan suikers 2.5 g
Vezels 1.5 g
Eiwitten 17.2 g
Zout 1.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account