Met Mosterd Gevulde Kip

(Nog geen beoordelingen)

Deze heerlijke met mosterd gevulde kipfilets zijn zo lekker dat het waarschijnlijk een nieuwe vaste favoriet wordt. Het is eenvoudig te bereiden en zit boordevol smaak dankzij de combinatie van kaas en mosterd, gewikkeld in gerookt spek.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Stap 2 Meng de kazen en de mosterd samen.
  3. Stap 3 Snijd een inkeping aan de zijkant van elke kipfilet en vul deze met het mosterdmengsel.
  4. Stap 4 Omwikkel elke gevulde kipfilet met 2 plakjes spek, niet te strak, maar net genoeg om de kip bij elkaar te houden.
  5. Stap 5 Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  6. Stap 6 Leg de kip op een bakplaat en rooster gedurende 20-25 minuten.

Tip

Vegetarisch? Maak dan eens cheesy gebakken champignons: Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de mozzarella en cheddar met 1 eetlepel pesto en schep in de holtes van 4 portobello-champignons. Plaats op een bakplaat en rooster gedurende 15 minuten of totdat de champignons zacht zijn en de kaas bubbelt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 215 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 21 augustus 2024

Tip

Vegetarisch? Maak dan eens cheesy gebakken champignons: Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de mozzarella en cheddar met 1 eetlepel pesto en schep in de holtes van 4 portobello-champignons. Plaats op een bakplaat en rooster gedurende 15 minuten of totdat de champignons zacht zijn en de kaas bubbelt.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 486 kcal
Vetten 33.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 14.1 g
Koolhydraten 3.9 g
waarvan suikers 3.2 g
Vezels 0 g
Eiwitten 44.6 g
Zout 3.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account