Gemarineerde Flank Steak van de Grill

(Nog geen beoordelingen)

Een goede marinade voor flank steak, ook wel bavette of vinkenlap genoemd, is belangrijk als je een malse, sappige en smaakvolle steak wilt. Zorg ervoor dat je de flank steak ten minste 2 uur marineert voor het beste resultaat, of als je de tijd hebt nog langer. Dit heerlijke, snelle en eenvoudige recept werkt ook geweldig als de steak wordt gesneden en gebruikt voor bijvoorbeeld fajitas.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min
Pinterest
Gemarineerde Flank Steak van de Grill
Flank steak, een mals stuk vlees afkomstig van de onderbuik van het rund, staat bekend om zijn rijke smaak en wordt vaak gebruikt in gerechten zoals fajitas en stir-fry vanwege zijn snelle bereidingstijd en vermogen om marinades goed op te nemen.

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Verzamel alle ingrediënten.
  2. Stap 2 Klop de olie, sojasaus, azijn, citroensap, Worcestershiresaus, Dijonmosterd, knoflook, suiker en peper voor de marinade tot 1 geheel. Verwarm de marinade kort op laag vuur, zodat de smaken goed vrijkomen.
  3. Stap 3 Plaats het vlees in een glazen ovenschaal van 23x33 cm. Giet de marinade over de steak in de ovenschaal. Keer meerdere malen om de steak goed met de marinade te bedekken. Dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast voor 2 tot 6 uur, of tot 12 uur als er genoeg tijd voor is.
  4. Stap 4 Verwarm een buiten grill voor op middelhoog vuur en vet het rooster lichtjes in.
  5. Stap 5 Haal de flank steak uit de marinade en lek uit. Gooi de overgebleven marinade weg.
  6. Stap 6 Gril de steak op de voorverwarmde grill ongeveer 5 minuten per kant, of tot hij de gewenste gaarheid heeft bereikt.
  7. Stap 7 Haal van de grill en laat 5 minuten rusten voor het snijden en serveren.
  8. Stap 8 Serveer warm en eet smakelijk!

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 470 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 15 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 363 kcal
Vetten 28 g
waarvan verzadigde vetzuren 6 g
Koolhydraten 4 g
waarvan suikers g
Vezels 0 g
Eiwitten 25 g
Zout 1.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account