Watermeloen-Komkommer Salade

(Nog geen beoordelingen)

Deze zomerse salade brengt verse seizoensproducten samen met nootachtige geitenkaas en knapperige zonnebloempitten, perfect voor een warme dag.

  • Voorbereiding
    12 min
  • Bereiding
    8 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Klop de geitenkaas, rode wijnazijn, citroensap, honing, oregano, peterselie, knoflook, mosterd, tijm, cayenne peper en 3/4 theelepel zout in een kleine kom door elkaar.
  2. Stap 2 Klop geleidelijk 170 milliliter olijfolie erdoor tot het geheel goed gemengd is. Voeg indien gewenst extra peper naar smaak toe. Zet de dressing opzij.
  3. Stap 3 Verwarm de oven voor op 165°C.
  4. Stap 4 Roer de zonnebloempitten en de resterende olijfolie in een kleine kom door elkaar.
  5. Stap 5 Verdeel ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe ze in de voorverwarmde oven tot ze geroosterd en geurig zijn, ongeveer 8 minuutjes.
  6. Stap 6 Haal ze uit de oven en bestrooi de zonnebloempitten met 1/4 theelepel zout. Doe ze in een kleine kom. Zet opzij en laat afkoelen.
  7. Stap 7 Leg de komkommerhelften met de snijkant naar beneden op een snijplank.
  8. Stap 8 Druk stevig met je handen naar beneden om ze een beetje te breken en de sappen vrij te geven. Snijd de komkommer in plakjes.
  9. Stap 9 Doe vervolgens in een grote kom en strooi het resterende 1/2 theelepel zout erover.
  10. Stap 10 Voeg de watermeloen, 75 gram geroosterde zonnebloempitten en een hoeveel dressing naar wens toe. Hussel door elkaar om alles te mengen.
  11. Stap 11 Breng de salade eventueel op smaak met extra zout. Garneer met extra geitenkaas en de resterende zonnebloempitten.

Tip

Gebruik zonnebloempitten die je net zelf geroosterd hebt voor extra smaak.

Je kunt de overrgebleven dressing tot een week in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren.

Je kunt pistachenoten of pinda's gebruiken als alternatief voor zonnebloempitten.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 176 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 18 augustus 2024

Tip

Gebruik zonnebloempitten die je net zelf geroosterd hebt voor extra smaak.

Je kunt de overrgebleven dressing tot een week in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren.

Je kunt pistachenoten of pinda's gebruiken als alternatief voor zonnebloempitten.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 342 kcal
Vetten 34 g
waarvan verzadigde vetzuren 5 g
Koolhydraten 8 g
waarvan suikers 7 g
Vezels 1 g
Eiwitten 4 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account