Mediterrane gehaktquiche

(Nog geen beoordelingen)

Deze quiche vinden kinderen ook lekker (uit ervaring). Bodem van bladerdeeg bekleed met plakjes kaas. Gehakt gebakken met een paprika, prei en tomaat. Gekruid met oregano. Afgebakken met geraspte kaas.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Rechthoekige vorm 21 x 25 cm (of ronde springvorm van 20 cm doorsnede)
  • Koekenpan
  • Kom voor het loskloppen van de eieren met de slagroom
  • Bakpapier
  • Vork

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.
  2. Stap 2 Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin het gehakt - onder regelmatig omscheppen - gaar. (alle roze moet verdwenen zijn).
  3. Stap 3 Voeg de sjalot- en knoflooksnippers toe aan het gehakt en bak even mee.
  4. Stap 4 Meng de tomatenpuree, prei en paprika door het gehakt en bak ook 2 minuten mee,
  5. Stap 5 Maak het gehakt op smaak met peper, zout en oregano.
  6. Stap 6 Laat het gehakt nog plm. 10 minuten zachtjes sudderen en daarna een beetje afkoelen.
  7. Stap 7 Bekleed de bodem van de vorm eerst met bakpapier en leg daarop het bladerdeeg. Prik het bladerdeeg op diverse plekken in met een vork. Zo komt het deeg niet omhoog.
  8. Stap 8 Verdeel de plakjes kaas over het bladerdeeg.
  9. Stap 9 Verdeel het - ietwat afgekoelde - gehakt over de vorm.
  10. Stap 10 Klop de eieren los met de room en verdeel dit over het gehakt.
  11. Stap 11 Strooi de geraspte kaas over het gehakt en zet de vorm ongeveer 25 tot 30 minuten iets onder het midden in de op 200 graden voorverwarmde oven tot de quiche een goudbruine kleur heeft gekregen.
  12. Stap 12 Haal de quiche uit de oven. Snij de quiche in stukken en ga er lekker van smullen,

Tip

De quiche kan goed worden ingevroren. Niet ontdooien maar bevroren plm. 20 minuten bakken op 180 graden.

Lekker hoofdgerecht met een salade. Kleine stukjes ook lekker als borrelhapje.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 287 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 13 augustus 2024

Tip

De quiche kan goed worden ingevroren. Niet ontdooien maar bevroren plm. 20 minuten bakken op 180 graden.

Lekker hoofdgerecht met een salade. Kleine stukjes ook lekker als borrelhapje.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 884 kcal
Vetten 64.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 23.8 g
Koolhydraten 39.6 g
waarvan suikers 3.3 g
Vezels 2.6 g
Eiwitten 37.7 g
Zout 2.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account