Franse sperziebonensalade met walnoten, bacon en roquefort

(Nog geen beoordelingen)

Een verrukkelijke salade van beetgaar gekookte sperziebonen, licht gebakken reepjes bacon, geroosterde walnoten en blokjes roquefort met een dressing van rode wijnazijn en een zachte olijfolie.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de sperziebonen in een paar minuten beetgaar. Laat de sperziebonen goed uitlekken in een vergiet.
  2. Stap 2 Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de reepjes bacon lichtbruin. Bak de walnoten heel even mee.
  3. Stap 3 Meng de sperziebonen, bacon en walnoten door elkaar. Maak op smaak met de rode wijnazijn, een theelepel honing, peper en zout.
  4. Stap 4 Schep de salade een paar keer goed om, laat plm. 30 minuten intrekken.
  5. Stap 5 Meng vlak voor het opdienen de roquefort door de sperziebonensalade.
  6. Stap 6 Garneer de salade met wat gescheurde basilicumblaadjes.

Tip

In plaats van roquefort is gorgonzola of feta ook een goede keuze.

In plaats van sperziebonen zijn haricots verts misschien nog lekkerder.

Zonder de bacon is de salade ook lekker en geschikt voor vegetariërs.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 240 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 12 augustus 2024

Tip

In plaats van roquefort is gorgonzola of feta ook een goede keuze.

In plaats van sperziebonen zijn haricots verts misschien nog lekkerder.

Zonder de bacon is de salade ook lekker en geschikt voor vegetariërs.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 644 kcal
Vetten 56 g
waarvan verzadigde vetzuren 18.1 g
Koolhydraten 18 g
waarvan suikers 8.5 g
Vezels 5.5 g
Eiwitten 22 g
Zout 3.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account