Magnetron Cake in een Kopje

(Nog geen beoordelingen)

Heb je lekkere trek in chocolade? Probeer dan deze eenvoudige magnetron cake in een mok te maken. Het is nog lekkerder met een bolletje vanille-ijs erbij.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    2 min
  • Totaal
    7 min

Ingrediënten

Aantal porties:
1

Bereiding

  1. Stap 1 Doe het zelfrijzend bakmeel, de kristalsuiker en de cacaopoeder in de grootste mok die je hebt (om overlopen in de magnetron te voorkomen) en meng het.
  2. Stap 2 Voeg het ei toe en meng zoveel mogelijk, maar maak je geen zorgen als er nog wat droog mengsel overblijft.
  3. Stap 3 Voeg de melk, olie en een paar druppels vanille-extract toe en meng tot een glad beslag. Voeg eventueel chocoladedruppels, noten of rozijnen toe en meng nogmaals.
  4. Stap 4 Plaats de mok in het midden van de magnetron en verwarm op de hoogste stand gedurende 1½ -2 minuten, of tot het beslag niet meer rijst en stevig aanvoelt.

Tip

Gebruik een zo groot mogelijke mok om te voorkomen dat het over de randen komt. Voor de zekerheid kun je ook een bord eronder zetten.

Je kunt experimenteren met verschillende smaken door sinaasappel- of pepermuntextract te gebruiken in plaats van vanille.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 466 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 12 augustus 2024

Tip

Gebruik een zo groot mogelijke mok om te voorkomen dat het over de randen komt. Voor de zekerheid kun je ook een bord eronder zetten.

Je kunt experimenteren met verschillende smaken door sinaasappel- of pepermuntextract te gebruiken in plaats van vanille.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 1117 kcal
Vetten 47 g
waarvan verzadigde vetzuren 9 g
Koolhydraten 146 g
waarvan suikers 83 g
Vezels 8 g
Eiwitten 23 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account