Voor deze Scandinavische ovenschotel worden alleen de aardappeltjes voorgekookt. De overige ingrediënten gaan rauw in de schaal en garen in de oven.
In plaats van aardappelblokjes kun je ook krieltjes gebruiken.
In plaats van zalmfilet is ook een andere stevige vis erg lekker.
Ik had in plaats van geraspte kaas panko gebruikt, maar dat was geen succes. Daarom adviseer ik voor dit recept geraspte kaas.
In plaats van aardappelblokjes kun je ook krieltjes gebruiken.
In plaats van zalmfilet is ook een andere stevige vis erg lekker.
Ik had in plaats van geraspte kaas panko gebruikt, maar dat was geen succes. Daarom adviseer ik voor dit recept geraspte kaas.
Deze ovenschotel scoort een 4 uit 10. Hoewel de zalm gezonde omega-3 vetzuren levert en er wat groenten zoals tomaat en lente-ui zijn toegevoegd, is de totale hoeveelheid groente per persoon aan de lage kant. Het gerecht is calorierijk en bevat veel verzadigd vet door het gebruik van crème fraîche, roomkaas en geraspte kaas. Dit maakt de schotel weliswaar erg romig en smaakvol, maar het is een minder gezonde keuze voor regelmatige consumptie.
Energie | 597 kcal |
---|---|
Vetten | 42.8 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 23.2 g |
Koolhydraten | 29.2 g |
waarvan suikers | 6.7 g |
Vezels | 3.3 g |
Eiwitten | 22 g |
Zout | 1.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept