Snelle Scandinavische ovenschotel met zalmfilet, aardappel en tomaat

(Nog geen beoordelingen)

Voor deze Scandinavische ovenschotel worden alleen de aardappeltjes voorgekookt. De overige ingrediënten gaan rauw in de schaal en garen in de oven.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan voor de aardappelblokjes
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de aardappelblokjes in plm. 6 tot 8 minuten gaar. Giet de aardappelblokjes af en zet ze nog even op de warmtebron zodat ze goed droog zijn.
  2. Stap 2 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
  3. Stap 3 Meng de aardappelblokjes, de blokjes zalmfilet, de stukjes tomaat, lente-ui en wat zout door elkaar in een ovenschaal.
  4. Stap 4 Meng de crème fraîche, roomkaas, dille en witte wijn door elkaar tot je een niet al te dikke saus hebt.
  5. Stap 5 Verdeel de saus over de ovenschaal.
  6. Stap 6 Strooi de geraspte kaas over de schotel en zet de schaal 25 tot 30 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven.

Tip

In plaats van aardappelblokjes kun je ook krieltjes gebruiken.

In plaats van zalmfilet is ook een andere stevige vis erg lekker.

Ik had in plaats van geraspte kaas panko gebruikt, maar dat was geen succes. Daarom adviseer ik voor dit recept geraspte kaas.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 423 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 12 augustus 2024

Tip

In plaats van aardappelblokjes kun je ook krieltjes gebruiken.

In plaats van zalmfilet is ook een andere stevige vis erg lekker.

Ik had in plaats van geraspte kaas panko gebruikt, maar dat was geen succes. Daarom adviseer ik voor dit recept geraspte kaas.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 597 kcal
Vetten 42.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 23.2 g
Koolhydraten 29.2 g
waarvan suikers 6.7 g
Vezels 3.3 g
Eiwitten 22 g
Zout 1.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account