Deze heerlijke vegan bloemkool 'wings' zijn pittig en krokant, perfect voor een gezonde snack bij de borrel of als bijgerecht. Geserveerd met een verfrissende kruidendip voor extra smaak. Geschikt voor airfryer of oven (zie tips).
Het beslag moet dik genoeg zijn om aan de bloemkool te blijven plakken en niet door de gaatjes van het mandje te druppen.
Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de bloemkoolroosjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bespray met bakspray en bak 20 minuten tot ze krokant zijn.
Het beslag moet dik genoeg zijn om aan de bloemkool te blijven plakken en niet door de gaatjes van het mandje te druppen.
Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de bloemkoolroosjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bespray met bakspray en bak 20 minuten tot ze krokant zijn.
Het recept bestaat voornamelijk uit bloemkool, een zeer voedzame groente, die bereid wordt in de airfryer of oven; gezonde kookmethodes die weinig vet vereisen. De dipsaus op basis van plantaardige yoghurt, verse kruiden, citroen en knoflook draagt ook positief bij aan de voedingswaarde. Aandachtspunten zijn het gebruik van witte bloem voor het beslag in plaats van een volkorenvariant, en het potentieel hogere natriumgehalte door de hete saus en het toegevoegde zout. Desondanks is dit een smakelijke en relatief gezonde manier om meer groenten te eten, zeker als snack of bijgerecht.
Energie | 163 kcal |
---|---|
Vetten | 2.1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1 g |
Koolhydraten | 30.9 g |
waarvan suikers | 3.7 g |
Vezels | 2.7 g |
Eiwitten | 6.4 g |
Zout | 0.8 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept