Krokante bloemkoolvleugeltjes met heerlijke dip

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze heerlijke vegan bloemkool 'wings' zijn pittig en krokant, perfect voor een gezonde snack bij de borrel of als bijgerecht. Geserveerd met een verfrissende kruidendip voor extra smaak. Geschikt voor airfryer of oven (zie tips).

  • Voorbereiding
    25 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Voor de dipsaus

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de airfryer voor op 200°C.
  2. Stap 2 Meng de bloem, bakpoeder en paprikapoeder in een kom met wat peper en zout.
  3. Stap 3 Klop er 150 ml koud water door om een dik beslag te maken.
  4. Stap 4 Doop de bloemkoolroosjes in het beslag en leg ze apart op een bord.
  5. Stap 5 Spuit de mand van de airfryer in met olie en leg de roosjes er in één laag in.
  6. Stap 6 Spuit de bovenkant in met nog wat olie en bak 10 minuten tot goudbruin en krokant.
  7. Stap 7 Maak ondertussen de dip door yoghurt, knoflook, citroenschil en sap te mengen.
  8. Stap 8 Roer de gehakte kruiden erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  9. Stap 9 Doe 2 eetlepels hot sauce in een grote kom.
  10. Stap 10 Voeg de hete bloemkoolroosjes toe en meng om alles te bedekken.
  11. Stap 11 Serveer direct, bedruppeld met de laatste eetlepel hot sauce en de verkoelende dip ernaast.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Het beslag moet dik genoeg zijn om aan de bloemkool te blijven plakken en niet door de gaatjes van het mandje te druppen.

Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de bloemkoolroosjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bespray met bakspray en bak 20 minuten tot ze krokant zijn.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 850 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 9 augustus 2024

Tip

Het beslag moet dik genoeg zijn om aan de bloemkool te blijven plakken en niet door de gaatjes van het mandje te druppen.

Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de bloemkoolroosjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bespray met bakspray en bak 20 minuten tot ze krokant zijn.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 163 kcal
Vetten 2.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 30.9 g
waarvan suikers 3.7 g
Vezels 2.7 g
Eiwitten 6.4 g
Zout 0.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account