Gebakken kerrierijst met spitskool, prei en ham

(Nog geen beoordelingen)

Ik had nog een restant rijst. Ik heb de rijst gebakken met kerrie, ui, knoflook, reepjes gekookte ham, spitskool en prei. Aziatisch gekruid. Was lekker met een gebakken ei.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Wok of hapjespan
  • Eventueel pan voor de rijst

Bereiding

  1. Stap 1 Als je ongekookte rijst gebruikt: Kook de rijst dan volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in water met een kippenbouillontablet of zout. Laat de rijst goed afkoelen voordat je de rijst gaat gebruiken. (Liefst een dag tevoren).
  2. Stap 2 Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak hierin de ui- en knoflook glazig.
  3. Stap 3 Bak het kerriepoeder mee tot het gaat geuren. Bak de sambal even mee.
  4. Stap 4 Voeg de prei en de spitskool hieraan toe en laat de groenten onder regelmatig omscheppen beetgaar worden. Voeg de ham eraan toe,
  5. Stap 5 Doe de koude rijst bij de groenten in de pan.
  6. Stap 6 Maak de rijst op smaak met sojasaus, ketoembar, djinten, sojasaus en chilisaus.
  7. Stap 7 Bak de eieren.
  8. Stap 8 Garneer eventueel met wat gehakte peterselie.

Tip

Door het afkoelen van de rijst worden de korrels steviger zodat je ze beter kunt verwerken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 306 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 6 augustus 2024

Tip

Door het afkoelen van de rijst worden de korrels steviger zodat je ze beter kunt verwerken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 713 kcal
Vetten 29.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.8 g
Koolhydraten 90.6 g
waarvan suikers 14.2 g
Vezels 9.2 g
Eiwitten 22.7 g
Zout 5.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account