Roerbak van rundergehakt en broccoli

(Nog geen beoordelingen)

Deze snelle en gemakkelijke versie van het populaire rundvlees met broccoli gerecht gebruikt gehakt in plaats van biefstuk voor een budgetvriendelijke maaltijd. De saus is een perfecte balans van zoet en hartig, en het gerecht is in slechts 30 minuten klaar.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Meng water, sojasaus, suiker, maïzena, knoflook, gember en rijstazijn in een kom tot een saus.
  2. Stap 2 Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak de broccoli 6-7 minuten tot knapperig gaar. Haal uit de pan.
  3. Stap 3 Bak het gehakt met zout in de resterende olie tot het bruin is.
  4. Stap 4 Voeg de saus toe en laat 3 minuten sudderen tot deze iets is ingedikt.
  5. Stap 5 Voeg de broccoli weer toe en bak nog 3 minuten tot alles goed bedekt is met saus.
  6. Stap 6 Garneer met sesamzaadjes en lente-ui en serveer met witte rijst.

Tip

Voeg voor extra kleur en voedingswaarde andere groenten toe zoals paprika of wortels.

Vervang het water door kippenbouillon of runderbouillon voor meer smaak.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1045 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 6 augustus 2024

Tip

Voeg voor extra kleur en voedingswaarde andere groenten toe zoals paprika of wortels.

Vervang het water door kippenbouillon of runderbouillon voor meer smaak.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 544 kcal
Vetten 27 g
waarvan verzadigde vetzuren 7 g
Koolhydraten 46 g
waarvan suikers 15 g
Vezels 16 g
Eiwitten 36 g
Zout 3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account