Lauwwarme tuinbonensalade met Pecorino

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

De tuinbonen die ik gekocht had waren na het doppen wel erg groot en niet meer zo lekker om zo te eten. Dat betekent "dubbel doppen". Het werd dus een lauwwarme salade met ui, knoflook, citroensap, olijfolie en de Italiaanse schapenkaas Pecorino.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan
  • Hapjespan
  • Vergiet
  • Schaal

Bereiding

  1. Stap 1 Tuinbonen doppen (uit de peul halen). Plm. 2 minuten koken in ruim kokend water met zout.
  2. Stap 2 Doe de voorgekookte tuinbonen over in een vergiet en spoel de tuinbonen koud af. Laat de tuinbonen goed uitlekken.
  3. Stap 3 Verwijder nu het dikke vlies rond de tuinbonen. Een behoorlijk karwei, maar dan zijn de tuinbonen dubbel gedopt en nog veel lekkerder.
  4. Stap 4 Kook de dubbel gedopte tuinbonen nog een paar minuten tot ze gaar zijn.
  5. Stap 5 Verhit in een pan de olie en bak hierin de sjalot- en knoflooksnippers glazig.
  6. Stap 6 Voeg de tuinbonen hieraan toe .
  7. Stap 7 Voeg het citroensap eraan toe. Meng alles goed door elkaar.
  8. Stap 8 Maak op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel nog wat zout.
  9. Stap 9 Dien de lauwwarme salade op met vers geraspte Pecorino kaas.
  10. Stap 10 Vind je de salade nog iets te zuur (afhankelijk van van de grootte van je halve citroen), voeg er dan nog wat olijfolie aan toe.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Jonge tuinbonen die nog klein zijn hoef je niet dubbel te doppen maar kun je zo gebruiken voor deze Italiaanse salade.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 287 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 26 juli 2024

Tip

Jonge tuinbonen die nog klein zijn hoef je niet dubbel te doppen maar kun je zo gebruiken voor deze Italiaanse salade.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 453 kcal
Vetten 20.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.7 g
Koolhydraten 46 g
waarvan suikers 0.8 g
Vezels 16.2 g
Eiwitten 24.9 g
Zout 1.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account