De tuinbonen die ik gekocht had waren na het doppen wel erg groot en niet meer zo lekker om zo te eten. Dat betekent "dubbel doppen". Het werd dus een lauwwarme salade met ui, knoflook, citroensap, olijfolie en de Italiaanse schapenkaas Pecorino.
Jonge tuinbonen die nog klein zijn hoef je niet dubbel te doppen maar kun je zo gebruiken voor deze Italiaanse salade.
Jonge tuinbonen die nog klein zijn hoef je niet dubbel te doppen maar kun je zo gebruiken voor deze Italiaanse salade.
Deze salade is een gezonde optie door de vele tuinbonen, die vol vezels en voedingsstoffen zitten. Sjalot, knoflook en citroensap maken het extra gezond en lekker, en de olijfolie levert goede vetten. De hoeveelheid Pecorino kaas is beperkt, waardoor het gerecht niet te veel zout of verzadigd vet bevat. Een prima keuze als bijgerecht, let wel op met de toevoeging van extra zout.
Energie | 453 kcal |
---|---|
Vetten | 20.6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 4.7 g |
Koolhydraten | 46 g |
waarvan suikers | 0.8 g |
Vezels | 16.2 g |
Eiwitten | 24.9 g |
Zout | 1.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept