Kaiserschmarrn

(Nog geen beoordelingen)

Kaiserschmarrn is een heerlijk Oostenrijks nagerecht dat ook erg populair is in Beieren. Deze zoete, luchtige pannenkoek met rum-rozijnen wordt in stukjes gescheurd, gekarameliseerd en geserveerd met poedersuiker, appelmoes en jam. Perfect na een dag skiën in de Alpen (of gewoon lekker thuis)!

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. In rum gedrenkte rozijnen (optioneel)
  2. Pannenkoek
  3. Om te karameliseren
  4. Om te serveren

Bereiding

  1. Stap 1 Meng de rozijnen met de rum of water in een klein kommetje en laat weken.
  2. Stap 2 Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf in een kom.
  3. Stap 3 Meng in een grote kom de eidooiers met de gesmolten boter, vanille-extract, suiker en zout.
  4. Stap 4 Voeg afwisselend bloem en melk toe aan het eidooiermengsel en roer tot een glad beslag.
  5. Stap 5 Spatel voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten door het beslag.
  6. Stap 6 Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan van 30cm en giet het beslag erin. Bak 6-7 minuten.
  7. Stap 7 Verdeel na 3 minuten de uitgelekte rozijnen over het beslag.
  8. Stap 8 Wanneer de onderkant goudbruin is, bestrooi je de bovenkant met suiker en verdeel deze in 4 stukken.
  9. Stap 9 Draai de stukken om en bak nog 3-4 minuten tot goudbruin.
  10. Stap 10 Scheur de pannenkoek in kleinere stukjes met twee spatels of vorken.
  11. Stap 11 Voeg 2 eetlepels boter en 2 eetlepels suiker toe en bak al omscheppend 3-4 minuten tot de suiker is gekarameliseerd.
  12. Stap 12 Bestrooi met poedersuiker en serveer direct in de pan met appelmoes ernaast.

Tip

Serveer de Kaiserschmarrn direct vanuit de pan voor het lekkerste resultaat. Je kunt hem ook garneren met vers fruit of vanille-ijs.

Je kunt rum-aroma gebruiken als je geen alcohol wilt consumeren, maar de rozijnen geven de beste smaak als ze in echte rum zijn geweekt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 432 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 23 juli 2024

Tip

Serveer de Kaiserschmarrn direct vanuit de pan voor het lekkerste resultaat. Je kunt hem ook garneren met vers fruit of vanille-ijs.

Je kunt rum-aroma gebruiken als je geen alcohol wilt consumeren, maar de rozijnen geven de beste smaak als ze in echte rum zijn geweekt.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 463 kcal
Vetten 20 g
waarvan verzadigde vetzuren 11 g
Koolhydraten 56 g
waarvan suikers 21 g
Vezels 2 g
Eiwitten 10 g
Zout 0.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account