Gebakken rijst met kip & gember

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Geniet van een ontspannen weekendmaaltijd met dit eenpansgerecht van kip en rijst. Een heerlijke combinatie van smaken, perfect voor een gezellige avond thuis.

  • Voorbereiding
    25 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    55 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Doe de kipstukjes in een kom met de suiker, sojasaus, vissaus, sake en de helft van de gember. Dek af en koel minimaal 30 minuten tot maximaal 4 uur.
  2. Stap 2 Doe de rijst in een zeef en spoel grondig af. Zet apart. Verhit de olie in een hoge pan of vuurvaste braadpan op middelhoog vuur en bak de kip met de marinade. Bak al roerend tot de kip rondom bruin is. Ongeveer 10 minuten.
  3. Stap 3 Haal de kip met een schuimspaan uit de pan en zet apart. Roer de rijst door de pan en verkruimel het bouillonblokje erin. Voeg de resterende gember, steranijs, sesamolie, ¼ theelepel zout en 600 ml koud water toe. Breng aan de kook en doe de kip en eventueel vocht terug in de pan.
  4. Stap 4 Zet het vuur laag, dek af en kook 15 minuten. Haal van het vuur en laat 10-15 minuten rusten met de deksel erop.
  5. Stap 5 Verdeel de kip en rijst over vier borden. Garneer met sesamzaadjes, bosui, chili-olie en krokante uitjes. Serveer eventueel met gestoomde broccoli.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Marineer de kip voor langere tijd voor meer smaak.

Gebruik een neutrale olie om de subtiele smaken niet te overstemmen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 669 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 20 juli 2024

Tip

Marineer de kip voor langere tijd voor meer smaak.

Gebruik een neutrale olie om de subtiele smaken niet te overstemmen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 535 kcal
Vetten 14 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 67 g
waarvan suikers 12 g
Vezels 1 g
Eiwitten 31 g
Zout 3.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account