Indische gekruide bruine bonenschotel met rookworst

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een lekker snel klaar recept van een beetje Indisch gekruide bruine bonen, plakjes rookworst, zoetzure augurkjes en zilveruitjes. Smaakt ook prima in de zomer.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Hapjespan
  • Vergiet

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de uisnippers lichtbruin. Bak de paprikastukjes en de lente-uitjes even mee.
  2. Stap 2 Voeg de plakjes rookworst hieraan toe en bak deze ook mee tot ze wat gaan kleuren. Strooi het kerriepoeder over de rookworst en bak dit kort mee.
  3. Stap 3 Voeg de ketjap en sambal badjak hieraan toe.
  4. Stap 4 Doe de uitgelekte bruine bonen erbij. Zorg dat de bruine bonen lekker warm worden. Schep de uitjes en plakjes augurk erdoor.
  5. Stap 5 Proef en voeg eventueel nog peper en zout toe.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Ook lekker met kapucijners in plaats van bruine bonen.

Serveer er een groene salade bij en eventueel gebakken aardappeltjes.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1549 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 10 juli 2024

Tip

Ook lekker met kapucijners in plaats van bruine bonen.

Serveer er een groene salade bij en eventueel gebakken aardappeltjes.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 562 kcal
Vetten 29.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 9 g
Koolhydraten 53.1 g
waarvan suikers 25.4 g
Vezels 9.8 g
Eiwitten 22.5 g
Zout 4.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account