Provençaalse rundvleesstoofpot uit de slowcooker of braadpan

(Nog geen beoordelingen)

Verrukkelijke stoofpot van rundvlees met rode wijn, scheutje cognac, Provençaalse kruiden en een plakje ontbijtkoek om te binden. Kan in de slowcooker (6 uur low) of in de stoofpan (2 1/2 uur).

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    6 uur
  • Totaal
    6 uur 20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Slowcooker of stoofpan

Bereiding

  1. Stap 1 Kruid de stukken rundvlees met peper en zout en haal de stukken vlees door de bloem.
  2. Stap 2 Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de spekreepjes lichtbruin. Voeg de stukken rundvlees (in gedeelten) hieraan toe en bak de stukken aan alle zijden bruin. Doe het spek met vlees over in de slowcooker.
  3. Stap 3 Bak in het overgebleven vet (eventueel nog een beetje olie toevoegen) de uien en knoflook glazig. Bak de laurierblaadjes en de stukjes tomaat even mee.
  4. Stap 4 Voeg de cognac, rode wijn en de Provençaalse kruiden hieraan toe en breng alles aan de kook. Laat dit plm. 5 minuten zachtjes koken.
  5. Stap 5 Voeg dit alles toe aan het vlees in de slowcooker.
  6. Stap 6 Voeg de blokjes ontbijtkoek toe en roer alles nog even goed door.
  7. Stap 7 Zet de slowcooker op low en laat het vlees in plm. 6 uur lekker zacht worden.
  8. Stap 8 Garneer het vlees eventueel met wat gehakte peterselie.

Tip

Voeg aan het einde van de stooftijd wat gebakken champignons toe.

Dit gerecht kan goed worden ingevroren.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 559 keer bekeken
  • 7 keer bewaard
  • 10 juli 2024

Tip

Voeg aan het einde van de stooftijd wat gebakken champignons toe.

Dit gerecht kan goed worden ingevroren.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 738 kcal
Vetten 44.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 14.7 g
Koolhydraten 19.7 g
waarvan suikers 4.6 g
Vezels 1.8 g
Eiwitten 40.2 g
Zout 1.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account