Witte bonen in tomatensaus met gebakken spitskool en spek

(Nog geen beoordelingen)

Ik kocht op de markt een hele kleine spitskool en wilde er samen met peulvruchten iets mee doen. Ook had ik nog plakjes Tiroler spek in de koelkast die op moesten. We vonden dit een lekkere voedzame maaltijd.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    8 min
  • Totaal
    18 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Hapjespan
  • Vergiet

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een hapjespan. Bak hierin de plakjes spek bruin en knapperig. Leg de plakjes spek apart.
  2. Stap 2 Bak in het overgebleven vet de sjalot-snippers en de knoflook glazig.
  3. Stap 3 Voeg de grof gesneden spitskool hieraan toe. Bak de spitskool even mee.
  4. Stap 4 Voeg nu een klein beetje witte wijn of water met een verkruimelde kippenbouillontablet eraan toe en laat de spitskool beetgaar worden. (af en toe roeren).
  5. Stap 5 Als het vocht grotendeels verdwenen is roer je de tomatenketchup en het gerookte paprikapoeder erdoor en de goed uitgelekte witte bonen.
  6. Stap 6 Laat de bonen met de spitskool goed warm worden. Maak op smaak met worcestersaus.

Tip

Ik spoel witte bonen in tomatensaus altijd af omdat ik de saus die bij de bonen zit niet lekker vind. Ik voeg dan bijna altijd tomatenketchup toe.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 702 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 5 juli 2024

Tip

Ik spoel witte bonen in tomatensaus altijd af omdat ik de saus die bij de bonen zit niet lekker vind. Ik voeg dan bijna altijd tomatenketchup toe.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 701 kcal
Vetten 43 g
waarvan verzadigde vetzuren 14.8 g
Koolhydraten 34.1 g
waarvan suikers 10.5 g
Vezels 7 g
Eiwitten 19.8 g
Zout 4.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account