Pompoenrisotto

(Nog geen beoordelingen)

Probeer deze eenvoudige Pompoenrisotto, gegarneerd met peterselie en pecorino romano voor extra smaak. Dit gerecht combineert de zoetheid van pompoen met romige risotto, perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd. Dit gerecht is niet alleen voedzaam, maar ook een feest voor het oog, perfect voor een bijzondere maaltijd.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    40 min
Pompoenrisotto
Pompoen, oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Amerika, is een van de oudste gedomesticeerde gewassen, met bewijzen van teelt die teruggaan tot wel 7.500 tot 5.000 jaar geleden.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm je oven voor op 200 °C.
  2. Stap 2 Verspreid de pompoenblokjes op een bakplaat met bakpapier en druppel er 2 eetlepels olijfolie over. Breng op smaak met peper en zout. Rooster ongeveer 25 minuten in de oven en roer halverwege om.
  3. Stap 3 Breng 1 liter groentebouillon aan de kook. Zet het vuur lager en houd warm.
  4. Stap 4 Snipper de uien.
  5. Stap 5 Zet een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur, voeg 30 g boter en de overige olijfolie toe. Fruit de ui 8 minuten op laag vuur tot deze glazig is, maar niet bruin. Voeg de rijst toe en bak 3 minuten mee totdat deze ook glazig ziet.
  6. Stap 6 Giet de witte wijn erbij en roer een minuut op hoog vuur tot deze is opgenomen.
  7. Stap 7 Voeg beetje bij beetje warme bouillon toe en blijf roeren tot de rijst het vocht opneemt. Ga zo door tot de risotto na 20-25 minuten beetgaar is. Het moet romig zijn, maar nog licht vochtig. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  8. Stap 8 Rasp de kaas. Pureer de helft van de geroosterde pompoen. Neem de pan van het vuur en roer de pompoenpuree en de helft van de geraspte kaas door de risotto.
  9. Stap 9 Schep de risotto op borden. Garneer met de overgebleven pompoenblokjes, kaas en verse peterselie.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 180 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 8 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 695 kcal
Vetten 39 g
waarvan verzadigde vetzuren 16 g
Koolhydraten 66 g
waarvan suikers 6 g
Vezels 4 g
Eiwitten 14 g
Zout 1.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account