Eenvoudige Oventopper

(Nog geen beoordelingen)

Dit gerecht is zo genoemd vanwege de eenvoudige ingrediënten : aardappeltjes, tomaat, paprika, rode ui, hamblokjes en kaas in een bechamelsaus. Op smaak gemaakt met peper, zout, snuf milde paprikapoeder, bosui en bladpeterselie.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    45 min
Eenvoudige Oventopper

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE BECHAMEL HAMKAASSAUS

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Ovenschaal
  • Pannetje

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alle ingrediënten klaar. Kook de aardappelschijfjes in water met het halve bouillonblokje erin opgelost bijna gaar en giet ze af.
  2. Stap 2 Smelt ondertussen het klontje boter en fruit de rode ui en de paprika enkele minuten.
  3. Stap 3 Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt de boter en voeg in één keer alle bloem toe. Roer enkele minuten met een garde. Voeg dan in delen de melk toe. Roer tot een romige saus.
  4. Stap 4 Breng de saus op smaak met peper, paprikapoeder en eventueel wat zout en een kneepje vers citroensap. Voeg ongeveer de helft van de kaas toe en laat deze smelten. Roer er de hamblokjes, peterselie en de bosui door. Bewaar wat ringetjes als garnering.
  5. Stap 5 Vet een ovenschotel voor 2 personen in en beleg de bodem met schijfjes aardappel. Leg er de plakken tomaat op en vervolgens het uimengsel. Als toplaag de rest van de aardappelplakjes. Giet er de kaashamsaus overheen, strijk glad en werk af met de rest van de kaas.
  6. Stap 6 Zet de schotel voor 20 - 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden en garneer met peterselie of bosui.

Tip

*** Schil de aardappeltjes als je dat lekkerder vindt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 540 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 2 juli 2024

Tip

*** Schil de aardappeltjes als je dat lekkerder vindt.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 524 kcal
Vetten 25.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 11.5 g
Koolhydraten 45.3 g
waarvan suikers 11.1 g
Vezels 5.8 g
Eiwitten 30 g
Zout 3.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account