Pittige Knoflook Chili Garnalen

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze garnalen zijn een pittige traktatie die snel te bereiden is. Het barst van de smaak en perfect is voor liefhebbers van een beetje pit.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    30 min
Pinterest
Pittige Knoflook Chili Garnalen
Garnalen zijn rijk aan eiwitten en bevatten weinig calorieën, waardoor ze een gezonde keuze zijn voor een evenwichtige voeding.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Spoel de garnalen onder stromend water en dep droog met keukenpapier. Pel de garnalen, maar laat de staart eraan zitten omdat deze extra smaak geeft tijdens het verhitten.
  2. Stap 2 Maak de saus door tomatenpuree, ketchup, chili-knoflook saus, suiker, zout, witte peper en sesamolie te mengen.
  3. Stap 3 Verhit de helft van de olie in een wok, totdat die goed heet is. Bak de garnalen aan beide kanten 30 seconden per kant. De garnalen moeten voor ongeveer 80% gaar zijn. Zet het vuur uit, haal de garnalen uit de wok, en zet apart op een bord.
  4. Stap 4 Zet het vuur op middellaag en doe de resterende olie in de wok. Voeg de gember toe en laat 15 seconden intrekken.
  5. Stap 5 Voeg de knoflook en sjalot toe. Karamelliseer ze (ongeveer 1 minuut) en voeg dan het sausmengsel toe. Bak nog een minuut tot alles goed is gemengd.
  6. Stap 6 Voeg de fijngehakte korianderstelen en Shaoxing wijn toe.
  7. Stap 7 Verhoog het vuur naar middelhoog en voeg het water toe om de saus te verdunnen. Breng het geheel aan de kook.
  8. Stap 8 Zodra de saus suddert, voeg je de garnalen en eventuele sappen die zich op het bord hebben verzameld toe. Meng de garnalen tot ze volledig bedekt zijn met saus. Serveer, gegarneerd met gehakte koriander en bosuitjes.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1452 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 28 juni 2024

Voedingswaarden

Per portie
6 / 10
Gemiddeld gezond

Dit garnaalgerecht levert goede eiwitten dankzij de garnalen en bevat verse smaakmakers zoals gember, knoflook en koriander. Deze ingrediënten zijn positief voor de gezondheid. De toevoeging van kant-en-klare sauzen zoals ketchup en chili-knoflooksaus, samen met extra suiker en zout, verhoogt echter het totale suiker- en zoutgehalte van het gerecht. Daarom is het een smakelijke maaltijd die een gemiddelde gezondheidsscore krijgt.

Energie 210 kcal
Vetten 12 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 8 g
waarvan suikers 5 g
Vezels 1 g
Eiwitten 16 g
Zout 2.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account