Aardbeien tiramisù

(Nog geen beoordelingen)

Is er iets lekkerder dan een klassieke tiramisu? Misschien niet, maar deze verrukkelijke en frisse aardbeien tiramisu komt zeker in de buurt. Het is een elegante traktatie die perfect is bij een mooie lente- of zomerse maaltijd.

  • Voorbereiding
    25 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    35 min
Pinterest
Aardbeien tiramisù
Aardbeien tiramisù is een frisse variant op het klassieke Italiaanse dessert, waarbij lagen lange vingers worden gedrenkt in aardbeienpuree en afgewisseld met romige mascarpone en verse aardbeien.

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. MASCARPONE CRÈME
  2. AARDBEIEN TOPPING
  3. GARNERING

Benodigdheden

  • Sauspan
  • Kommen
  • Handmixer
  • Staafmixer
  • Garde
  • Spuitzak
  • Glazen

Bereiding

  1. Stap 1 Was de aardbeien en verwijder het groen. Snijd ze in plakjes, doe ze in een kom en voeg 20 gram suiker toe.
  2. Stap 2 Voeg het citroensap toe en meng goed, zodat alles bedekt is. Laat de aardbeien eventjes staan. Doe 60 milliliter water in een sauspannetje.
  3. Stap 3 Voeg 125 gram suiker toe en kook tot er witte bubbeltjes aan het oppervlakte beginnen te onstaan. Meng nu in een kom met een elektrische handmixer de eidooiers met 50 gram suiker.
  4. Stap 4 Voeg de siroop langzaam toe bij de eidooiers en blijf mixen totdat je een luchtig mengsel hebt dat volledig is afgekoeld.
  5. Stap 5 Doe de mascarpone in een kom en voeg beetje bij beetje het eimengsel toe, klop zachtjes met een garde tot je een egale mascarponecrème krijgt. Dek af met folie en laat de crème 30 minuten opstijven in de koelkast.
  6. Stap 6 Giet de aardbeien af en vang het vocht op. Doe een derde van de plakjes aardbeien met het vocht in een groot glas en pureer glad met een staafmixer.
  7. Stap 7 Giet de aardbeienpuree in een grote kom, snijd de lange vingers, zodat ze in de glazen passen en dompel ze in de puree. Doe de crème in een spuitzak.
  8. Stap 8 Bedek de bodem van een glas met een laagje crème, leg er een stuk lange vinger in, gevolgd door een paar stukjes aardbei.
  9. Stap 9 Maak twee extra lagen met mascarponecrème en lange vingers. Eindig met een laagje crème en garneer met de gesneden aardbeien.
  10. Stap 10 Jouw aardbeien tiramisù is klaar om te serveren.

Tip

Als je deze aardbeien tiramisu wilt omtoveren tot een heerlijke semifreddo, voeg dan wat slagroom toe aan de mascarponecrème. Ongeveer de helft van het totale gewicht van de crème!

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 306 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 26 juni 2024

Tip

Als je deze aardbeien tiramisu wilt omtoveren tot een heerlijke semifreddo, voeg dan wat slagroom toe aan de mascarponecrème. Ongeveer de helft van het totale gewicht van de crème!

Voedingswaarden

Per portie
Energie 240 kcal
Vetten 18 g
waarvan verzadigde vetzuren 10.8 g
Koolhydraten 21.7 g
waarvan suikers 16.3 g
Vezels 1.1 g
Eiwitten 3.6 g
Zout 0.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account