Echte Duitse zoetzure Worst-kaassalade met augurkjes

(Nog geen beoordelingen)

Op bezoek bij een correspondentievriendin in Karlsruhe zo'n 40 jaar geleden at ik voor het eerst worstsalade. Heerlijk zoetzuur van smaak. Thuis direct geprobeerd na te maken en sindsdien elke zomer wel een paar keer bij de lunch. Mijn eerdere worstsalade stond al op Smulweb. Dit is een variatie met kaas. De soorten worstsalade variëren per streek.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Schaal voor de salade

Bereiding

  1. Stap 1 Meng de uisnippers, reepjes worst (= ham) met de reepjes kaas door elkaar.
  2. Stap 2 Doe de plakjes augurk erbij.
  3. Stap 3 Meng de azijn met het nat van de augurken en de mosterd door elkaar.
  4. Stap 4 Giet het nat over de worst-kaassalade en meng alles heel goed door elkaar. Laat de salade zeker 1 uur intrekken (af en toe roeren).
  5. Stap 5 Vlak voor het opdienen het grootste deel van het "nat" eraf gieten.

Tip

Je kunt hier ook nog stukjes tomaat of paprika aan toe voegen, maar de echte Duitse worstsalade is zonder paprika of tomaat.

Je kunt de salade (zonder tomaat !) zeker een dag bewaren. Hoe langer ingetrokken hoe lekkerder de salade.

Lekker met stevig brood of een knapperig broodje.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 155 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 26 juni 2024

Tip

Je kunt hier ook nog stukjes tomaat of paprika aan toe voegen, maar de echte Duitse worstsalade is zonder paprika of tomaat.

Je kunt de salade (zonder tomaat !) zeker een dag bewaren. Hoe langer ingetrokken hoe lekkerder de salade.

Lekker met stevig brood of een knapperig broodje.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 486 kcal
Vetten 26.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 9.6 g
Koolhydraten 20.1 g
waarvan suikers 11.1 g
Vezels 3 g
Eiwitten 36.7 g
Zout 4.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
6 juli 2024 om 17:37
Hoi Petra, zojuist jouw lekkere Duitse salade gegeten. Zelf gemaakte verse tomaten soep vooraf en deze fijne salade op zelfgebakken volkoren brood erna. Heerlijk.

Lekker ook bij de bbq en een buffet.
Bedankt voor het delen. groetjes Lidy.
6 juli 2024 om 18:36
Dank je wel voor je leuke reactie Lidy. Fijn om te horen dat de salade jullie heeft gesmaakt. Fijne vakantie en groetjes Petra.
26 juni 2024 om 19:37
Ziet er lekker uit Petra. Lekker op een broodje bij de lunch. Gauw eens proberen. Groetjes Lidy.
4 juli 2024 om 19:03
Ha Lidy, ik lees net pas je reactie. Wij vinden deze salade nog steeds erg lekker. In de zomer eten we deze salae regelmatig. Lekker op een stevige bruine boterham of een hard broodje. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt. Groetjes Petra
4 juli 2024 om 21:25
Hoi Petra, we vertrekken zaterdag naar Zweden. Lekker makkelijk en goed vullend is dan deze salade op een stevige snee van ons zelfgebakken brood. Ik laat je zeker weten hoe het ons gesmaakt heeft.
Groetjes Lidy.
5 juli 2024 om 19:56
Hele fijne vakantie Lidy, wij zijn net weer terug uit de Elzas. Hopelijk krijgen jullie goed weer.