Op bezoek bij een correspondentievriendin in Karlsruhe zo'n 40 jaar geleden at ik voor het eerst worstsalade. Heerlijk zoetzuur van smaak. Thuis direct geprobeerd na te maken en sindsdien elke zomer wel een paar keer bij de lunch. Mijn eerdere worstsalade stond al op Smulweb. Dit is een variatie met kaas. De soorten worstsalade variëren per streek.
Je kunt hier ook nog stukjes tomaat of paprika aan toe voegen, maar de echte Duitse worstsalade is zonder paprika of tomaat.
Je kunt de salade (zonder tomaat !) zeker een dag bewaren. Hoe langer ingetrokken hoe lekkerder de salade.
Lekker met stevig brood of een knapperig broodje.
Je kunt hier ook nog stukjes tomaat of paprika aan toe voegen, maar de echte Duitse worstsalade is zonder paprika of tomaat.
Je kunt de salade (zonder tomaat !) zeker een dag bewaren. Hoe langer ingetrokken hoe lekkerder de salade.
Lekker met stevig brood of een knapperig broodje.
Deze worst-kaassalade levert eiwitten uit worst en kaas, maar ook veel verzadigd vet en zout. De salade bevat weinig groenten, dus weinig vezels en vitamines. De zoetzure smaak, deels door augurkennat, kan ook suiker betekenen. Het is daarom een gerecht om met mate van te genieten, niet als dagelijkse gezonde keuze.
Energie | 486 kcal |
---|---|
Vetten | 26.1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 9.6 g |
Koolhydraten | 20.1 g |
waarvan suikers | 11.1 g |
Vezels | 3 g |
Eiwitten | 36.7 g |
Zout | 4.3 g |
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Lekker ook bij de bbq en een buffet.
Bedankt voor het delen. groetjes Lidy.