Romaine sla met gemarineerde artisjokharten, olijven, kaasblokjes en pijnboompitten

(Nog geen beoordelingen)

Een verrukkelijke salade die goed past bij een Italiaanse maaltijd. Lekker met gemarineerde artisjokharten, knoflook-olijven, blokjes pittige kaas, ringen rode ui en geroosterde pijnboompitten. Afgemaakt met een heerlijke dressing.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min
Romaine sla met gemarineerde artisjokharten, olijven, kaasblokjes en pijnboompitten

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. Salade
  2. Dressing

Benodigdheden

  • Schaal voor de salade
  • Kommetje voor de dressing
  • Koekenpan voor de pijnboompitten

Bereiding

  1. Stap 1 Verdeel de blaadjes Romaine sla over een platte schaal.
  2. Stap 2 Verdeel de uitgelekte artisjokharten, knoflook-olijven en kaasblokjes over de sla.
  3. Stap 3 Garneer met de ringen rode ui en de geroosterde pijnboompitten.
  4. Stap 4 Maak de dressing door de dragonazijn, olijfolie, mosterd en honing door elkaar te kloppen,
  5. Stap 5 Verdeel de dressing over de sla en dien de sla op als bijgerecht.

Tip

In plaat van knoflook-olijven zijn zwarte olijven ook lekker.

Pijnboompitten kun je vervangen door geroosterde walnoten.

Heb je geen dragonazijn? Neem dan rodewijn-azijn.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 39 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 24 juni 2024

Tip

In plaat van knoflook-olijven zijn zwarte olijven ook lekker.

Pijnboompitten kun je vervangen door geroosterde walnoten.

Heb je geen dragonazijn? Neem dan rodewijn-azijn.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 536 kcal
Vetten 48.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 13.6 g
Koolhydraten 12.2 g
waarvan suikers 5.7 g
Vezels 3.6 g
Eiwitten 14.7 g
Zout 1.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account