Een verrukkelijke salade die goed past bij een Italiaanse maaltijd. Lekker met gemarineerde artisjokharten, knoflook-olijven, blokjes pittige kaas, ringen rode ui en geroosterde pijnboompitten. Afgemaakt met een heerlijke dressing.
In plaat van knoflook-olijven zijn zwarte olijven ook lekker.
Pijnboompitten kun je vervangen door geroosterde walnoten.
Heb je geen dragonazijn? Neem dan rodewijn-azijn.
In plaat van knoflook-olijven zijn zwarte olijven ook lekker.
Pijnboompitten kun je vervangen door geroosterde walnoten.
Heb je geen dragonazijn? Neem dan rodewijn-azijn.
Deze salade heeft een gezonde basis met romaine sla, rode ui, artisjok, olijven en pijnboompitten, en een dressing met olijfolie. De score wordt echter gedrukt door de 50 gram oude kaas per persoon, die rijk is aan verzadigd vet en zout. Hierdoor is het een vrij calorierijk bijgerecht. Kies voor een gezondere optie minder kaas of een magerdere variant.
Energie | 536 kcal |
---|---|
Vetten | 48.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 13.6 g |
Koolhydraten | 12.2 g |
waarvan suikers | 5.7 g |
Vezels | 3.6 g |
Eiwitten | 14.7 g |
Zout | 1.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept