Romaine sla met gemarineerde artisjokharten, olijven, kaasblokjes en pijnboompitten

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een verrukkelijke salade die goed past bij een Italiaanse maaltijd. Lekker met gemarineerde artisjokharten, knoflook-olijven, blokjes pittige kaas, ringen rode ui en geroosterde pijnboompitten. Afgemaakt met een heerlijke dressing.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. Salade
  2. Dressing

Benodigdheden

  • Schaal voor de salade
  • Kommetje voor de dressing
  • Koekenpan voor de pijnboompitten

Bereiding

  1. Stap 1 Verdeel de blaadjes Romaine sla over een platte schaal.
  2. Stap 2 Verdeel de uitgelekte artisjokharten, knoflook-olijven en kaasblokjes over de sla.
  3. Stap 3 Garneer met de ringen rode ui en de geroosterde pijnboompitten.
  4. Stap 4 Maak de dressing door de dragonazijn, olijfolie, mosterd en honing door elkaar te kloppen,
  5. Stap 5 Verdeel de dressing over de sla en dien de sla op als bijgerecht.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In plaat van knoflook-olijven zijn zwarte olijven ook lekker.

Pijnboompitten kun je vervangen door geroosterde walnoten.

Heb je geen dragonazijn? Neem dan rodewijn-azijn.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
430 recepten
  • Donateur
  • 792 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 24 juni 2024

Tip

In plaat van knoflook-olijven zijn zwarte olijven ook lekker.

Pijnboompitten kun je vervangen door geroosterde walnoten.

Heb je geen dragonazijn? Neem dan rodewijn-azijn.

Voedingswaarden

Per portie
6 / 10
Redelijk gezond

Deze salade heeft een gezonde basis met romaine sla, rode ui, artisjok, olijven en pijnboompitten, en een dressing met olijfolie. De score wordt echter gedrukt door de 50 gram oude kaas per persoon, die rijk is aan verzadigd vet en zout. Hierdoor is het een vrij calorierijk bijgerecht. Kies voor een gezondere optie minder kaas of een magerdere variant.

Energie 536 kcal
Vetten 48.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 13.6 g
Koolhydraten 12.2 g
waarvan suikers 5.7 g
Vezels 3.6 g
Eiwitten 14.7 g
Zout 1.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account