Pittig stoofje met patat

(Nog geen beoordelingen)

Stoof in de ochtend het vlees en de geur laat je weten op welk lekker gerecht je alvast kunt verheugen. Serveer met een komkommersalade om de "brand" te blussen.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    3 uur
  • Totaal
    3 uur 20 min
Pittig stoofje met patat

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Stoofpan

Bereiding

  1. Stap 1 Bestrooi het vlees naar smaak met peper en zout en bestuif de blokjes rondom met bloem.
  2. Stap 2 Verhit olie en boter in de pan en bak het vlees in porties rondom bruin aan. Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
  3. Stap 3 Fruit de ui en de knoflook, kerrie en de sambals in het overgebleven vet (voeg eventueel vetstof toe).
  4. Stap 4 Voeg vervolgens het vlees, het bier, de ketjap, laurier en de basterdsuiker toe.
  5. Stap 5 Leg het deksel op de pan en leg een mes tussen deksel en pan, zodat tijdens de stooftijd het vocht wat kan verdampen. Stoof 3 uur. Laat het laatste half uur het deksel van de pan.
  6. Stap 6 Mocht de saus nog te dun zijn , maak dan een maizenapapje met wat water en laat dat een minuutje meekoken om de saus in te dikken. Bak de ovenfriet volgens de beschrijving op de verpakking en serveer de stoof met friet en een klodder mayonaise. Lekker met komkommrsalade en rode ui.

Tip

Steek de kruidnagels in een sjalot of stuk ui, zodat je ze niet in de stoof hoeft te zoeken.

Verwijder de laurierbladeren.

Proef de stoof. Aan tafel kun je nog extra sambal toevoegen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 176 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 23 juni 2024

Tip

Steek de kruidnagels in een sjalot of stuk ui, zodat je ze niet in de stoof hoeft te zoeken.

Verwijder de laurierbladeren.

Proef de stoof. Aan tafel kun je nog extra sambal toevoegen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 576 kcal
Vetten 20.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 10.2 g
Koolhydraten 48.7 g
waarvan suikers 12.1 g
Vezels 3.5 g
Eiwitten 43.2 g
Zout 4.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account