Makreelsalade met komkommer en pittige dressing

(Nog geen beoordelingen)

Tijdens warme zomerdagen proberen we steeds weer een andere salade te bedenken. Deze salade is snel gemaakt.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Snipper het sjalotje en snij de rode peper fijn.
  2. Stap 2 Smoor ze een minuut of vijf in wat olie tot ze zacht zijn.
  3. Stap 3 Van het vuur af roeren we er het sap van een halve limoen doorheen. Zet even apart.
  4. Stap 4 Verdeel de spinazie of de sla over twee borden.
  5. Stap 5 Verdeel de makreel in kleine stukjes en doe die over de spinazie.
  6. Stap 6 Snij de halve komkommer in kleine blokjes en verdeel die ook over de salade.
  7. Stap 7 De inmiddels afgekoelde dressing kan erover.

Tip

Je kunt ook makreelfilet uit blik gebruiken of tonijn op water uit blik.

Maak eens iets meer dan is het met brood erbij al snel een volwaardige maaltijd.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 369 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 21 juni 2024

Tip

Je kunt ook makreelfilet uit blik gebruiken of tonijn op water uit blik.

Maak eens iets meer dan is het met brood erbij al snel een volwaardige maaltijd.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 253 kcal
Vetten 12.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.8 g
Koolhydraten 10.5 g
waarvan suikers 4.3 g
Vezels 3.4 g
Eiwitten 22.9 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account