Romige kip kerrie

(Nog geen beoordelingen)

Voor dit gerecht mag ik mijn man zelfs 's nachts wakker maken. De toevoeging van de kokosmelk was wel even een gokje, omdat hij gruwt van alles wat met kokos te maken heeft. Gelukkig is dit niet te proeven en heeft hij er een nieuwe favoriet bij.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Wok
  • Vergiet
  • Mes
  • Snijplank
  • Kommetje

Bereiding

  1. Stap 1 Marineer de blokjes kip in 1 tl kerrie met wat zout en peper. Verhit wat olie in de wok en fruit de kip in enkele minuten bruin. Haal uit de pan en zet opzij.
  2. Stap 2 Kook de peultjes in enkele minuten beetgaar. Giet af en vang het kookocht op. Fruit in het overgebleven vet van de kip (voeg zo nodig nog een likje olie toe) de ui met de rest van de kerrie, de kurkuma en het paprikapoeder enkele minuten. Voeg de paprikareepjes en de peultjes toe en roerbak even mee. Voeg de kip weer toe.
  3. Stap 3 Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking gaar in het kookwater van de peultjes (waarschijnlijk moet je nog wat water toevoegen).
  4. Stap 4 Blus het geheel met de kokosmelk en het water en roer tot een saus. Proef en voeg zo nodig peper en zout naar smaak toe. Laat enkele minuten zachtjes pruttelen.
  5. Stap 5 Voeg de maizena met een scheutje water toe en laat de saus tot de juiste dikte inkoken. Serveer op de rijst.

Tip

Als je kokosmelk neemt met een percentage van 6 % vet is dit een redelijk slank gerecht.

Ook lekker met boontjes en een gele paprika.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 873 keer bekeken
  • 7 keer bewaard
  • 19 juni 2024

Tip

Als je kokosmelk neemt met een percentage van 6 % vet is dit een redelijk slank gerecht.

Ook lekker met boontjes en een gele paprika.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 713 kcal
Vetten 29.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 22.4 g
Koolhydraten 77.8 g
waarvan suikers 12.9 g
Vezels 9.5 g
Eiwitten 37 g
Zout 1.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account