Chinese tomatensoep met shiitake en ei

(Nog geen beoordelingen)

Heerlijke pittige, beetje zoete Chinese tomatensoep met stukjes losgeklopt ei en shiitake.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min
Chinese tomatensoep met shiitake en ei

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan
  • Koekenpan
  • Staafmixer
  • Zeef
  • Garde

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak hierin de ui en de knoflook glazig. Bak de tomatenpuree, sambal en kerriepoeder even mee.
  2. Stap 2 Voeg de inhoud van het blikje tomatenpolpa, plus de twee verkruimelde groentebouillontabletten hieraan toe. Vul het lege blikje van de tomatenpolpa met water en meng dit door de soep.
  3. Stap 3 Breng de soep aan de kook en laat de soep plm. 10 tot 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer.
  4. Stap 4 Neem een zeef en giet het los geklopte ei langzaam in de kokende soep terwijl je goed blijft roeren. Zo ontstaan flinters gestold ei in de soep.
  5. Stap 5 Maak de soep op smaak met gembersiroop, chilisaus, sojasaus en bruine basterdsuiker.
  6. Stap 6 Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de reepjes shiitake hierin lichtbruin.
  7. Stap 7 Verdeel de shiitake en de stukjes de lente-ui vlak voor het opdienen over de soep.

Tip

Wil je een dikkere soep, gebruik dan 2 losgeklopte eieren.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 110 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 15 juni 2024

Tip

Wil je een dikkere soep, gebruik dan 2 losgeklopte eieren.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 210 kcal
Vetten 13.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.1 g
Koolhydraten 20.4 g
waarvan suikers 10.7 g
Vezels 2.4 g
Eiwitten 4.6 g
Zout 2.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account