Aardbeiensoep met limoncello

(Nog geen beoordelingen)

Aardbeiensoep is een koude "soep" die ik heb gemaakt van gepureerde aardbeien met een scheutje limoncello. Ik laat altijd een paar aardbeien heel in de "soep". Lekker met een bolletje ijs of mascarpone.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Staafmixer
  • Glazen of borden

Bereiding

  1. Stap 1 Pureer het grootste deel van de aardbeien met een staafmixer.
  2. Stap 2 Maak de aardbeiensoep op smaak met vanillesuiker, limoncello, peper en citroenrasp.
  3. Stap 3 Meng de overgebleven aardbeien door de soep.
  4. Stap 4 Dien de aardbeiensoep op in een diep bord of in dessertglazen. Verdeel een bolletje ijs of mascarpone over de aardbeiensoep.

Tip

In plaats van limoncello is aardbeienlikeur ook lekker.

Wil je liever geen alcohol gebruiken, neem dan het sap van een halve uitgeperste citroen en wat extra poedersuiker.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 264 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 11 juni 2024

Tip

In plaats van limoncello is aardbeienlikeur ook lekker.

Wil je liever geen alcohol gebruiken, neem dan het sap van een halve uitgeperste citroen en wat extra poedersuiker.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 115 kcal
Vetten 0.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 20.2 g
waarvan suikers 16.3 g
Vezels 2.7 g
Eiwitten 0.9 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account