Aardbeiensoep is een koude "soep" die ik heb gemaakt van gepureerde aardbeien met een scheutje limoncello. Ik laat altijd een paar aardbeien heel in de "soep". Lekker met een bolletje ijs of mascarpone.
In plaats van limoncello is aardbeienlikeur ook lekker.
Wil je liever geen alcohol gebruiken, neem dan het sap van een halve uitgeperste citroen en wat extra poedersuiker.
In plaats van limoncello is aardbeienlikeur ook lekker.
Wil je liever geen alcohol gebruiken, neem dan het sap van een halve uitgeperste citroen en wat extra poedersuiker.
Deze aardbeiensoep heeft een gezonde basis dankzij de vele aardbeien, die rijk zijn aan vitamines en vezels. De toegevoegde vanillesuiker en limoncello (met suiker en alcohol) maken het echter minder gezond. Als je er, zoals het recept aanraadt, ook nog ijs of mascarpone bij serveert, komen er extra suikers en/of vetten bij. Hierdoor is het gerecht, ondanks de fruitige basis, meer een lekkernij voor af en toe dan een echt gezonde keuze.
Energie | 115 kcal |
---|---|
Vetten | 0.4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 g |
Koolhydraten | 20.2 g |
waarvan suikers | 16.3 g |
Vezels | 2.7 g |
Eiwitten | 0.9 g |
Zout | 0 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept