Licht pittig kippetje uit de wok

(Nog geen beoordelingen)

Brr, met dit koude, regenachtige en winderig "herfstweer" in de zomer verlang je soms naar een opwarmende maaltijd, die je binnen 30 minuten al dampend op je bordje hebt liggen.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min
Licht pittig kippetje uit de wok

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE WOKSAUS

Benodigdheden

  • Wok
  • Pan
  • Snijplank
  • Mes
  • Zeef

Bereiding

  1. Stap 1 Roer alle ingrediënten voor de woksaus door elkaar en proef. Voeg zo nodig nog iets naar smaak toe. Zet apart.
  2. Stap 2 Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking gaar.
  3. Stap 3 Verwarm olie of bakproduct in de wok, voeg de kipreepjes toe en bak ze op hoog vuur bruin en gaar. Haal uit de wok en zet opzij.
  4. Stap 4 Fruit de ui, knoflook en rode peper enkele minuten. Voeg de paprika en de prei toe en bak enkele minuten mee.
  5. Stap 5 Voeg de kip toe samen met de woksaus en laat alles even zachtjes pruttelen.
  6. Stap 6 Spoel ondertussen de taugé met heet water in een zeef af. Spoel meteen koud en laat uitdruipen.
  7. Stap 7 Voeg de taugé en de plakjes banaan toe en laat even mee verwarmen.
  8. Stap 8 Verdeel de rijst over 2 borden en leg er de inhoud van de wok bovenop. Garneer met de bosui en serveer.

Tip

Roer de plakjes banaan voorzichtig door het geheel, zodat ze heel blijven.

Gele of groene paprikareepjes zijn ook lekker.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 221 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 10 juni 2024

Tip

Roer de plakjes banaan voorzichtig door het geheel, zodat ze heel blijven.

Gele of groene paprikareepjes zijn ook lekker.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 767 kcal
Vetten 18.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.3 g
Koolhydraten 115.2 g
waarvan suikers 36.1 g
Vezels 5.3 g
Eiwitten 34.7 g
Zout 3.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account