Twentse Kruutkoek

(Nog geen beoordelingen)

Wedden dat je het beslag voor deze smakelijk kruutkoek in minder dan 10 minuten in de oven hebt staan? Het meeste werk zit 'm in het bij elkaar graaien van de ingrediënten en het afwegen ervan. Een koek zonder ei en vet, die een vriendin meebracht en waarvan ik uiteraard het recept erbij kreeg.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    1 uur
  • Totaal
    1 uur 10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
12

Benodigdheden

  • Kom
  • Cakeblik 2 liter
  • Mixer
  • Weegschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Zorg ervoor, dat alle te gebruiken ingrediënten op kamer temperatuur zijn.
  2. Stap 2 Doe alle ingrediënten na nauwkeurig afwegen in een kom en mix tot een homogeen beslag.
  3. Stap 3 Vet een cakeblik in en bestuif met bloem.
  4. Stap 4 Stort het beslag in de cakevorm en zet in het midden van een voorverwarmde oven van 160-180 graden. Ik heb 170 graden genomen.
  5. Stap 5 Laat koek 60-70 minuten bakken. En vervolgens in het blik op een rooster 15 minuten laten afkoelen.

Tip

Een heerlijke koek met veel smaak en zonder boter, vet en ei.

Bij de thee of koffie, of lekker tussendoor.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 267 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 9 juni 2024

Tip

Een heerlijke koek met veel smaak en zonder boter, vet en ei.

Bij de thee of koffie, of lekker tussendoor.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 365 kcal
Vetten 5.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.8 g
Koolhydraten 72.8 g
waarvan suikers 36 g
Vezels 3.3 g
Eiwitten 7.4 g
Zout 0.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account