Kippensoep zelf getrokken van kippenpoten, lekker fris met citroensap. wortel, courgette en kritharaki (een Griekse pastasoort)
Ook lekker met orzo of rijst.
Je kunt de kippenbouillon ook goed maken in de slowcooker. Reken dan op 5 uur op low.
Ook lekker met orzo of rijst.
Je kunt de kippenbouillon ook goed maken in de slowcooker. Reken dan op 5 uur op low.
Deze Griekse citroensoep is een gezonde keuze, rijk aan magere eiwitten uit kip (na het verwijderen van het vel) en diverse groenten zoals courgette en wortel, die zorgen voor vitamines en vezels. De basis van zelfgetrokken bouillon is positief, hoewel de toegevoegde bouillonblokjes het zoutgehalte wat verhogen, wat een aandachtspunt kan zijn. Dankzij de verse kruiden, citroen en een kleine hoeveelheid pasta is het een lichte, smaakvolle en voedzame maaltijd.
Energie | 338 kcal |
---|---|
Vetten | 24.5 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 5.8 g |
Koolhydraten | 10.6 g |
waarvan suikers | 2.4 g |
Vezels | 1.8 g |
Eiwitten | 19.4 g |
Zout | 2.8 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept