Griekse citroensoep met kip, groenten en kritharaki

(Nog geen beoordelingen)

Kippensoep zelf getrokken van kippenpoten, lekker fris met citroensap. wortel, courgette en kritharaki (een Griekse pastasoort)

  • Voorbereiding
    3 uur
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    3 uur 25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Houten lepel

Bereiding

  1. Stap 1 Zet de kippenpoten op met 1 liter koud water en 2 kippenbouillontabletten. Laat de kip op een lage warmtebron in een paar uur langzaam garen. Zo krijgt de bouillon een lekkere smaak, Haal de kippenpoten uit de bouillon. Verwijder het vel en snij de kip in kleine stukjes.
  2. Stap 2 Verhit de olie in de pan en bak hierin de sjalot-snippers, wortel- en courgetteblokjes een paar minuten. (Mag niet bruin worden). Bak het laurierblaadje, kurkuma, chilivlokken en tijm ook even mee.
  3. Stap 3 Voeg het kippenvlees eraan toe en meng alles goed door elkaar. Maak op smaak. Doe de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Voeg de kritharaki eraan toe en laat de soep op een lage warmtebron plm. 20 minuten garen.
  4. Stap 4 Doe het citroensap en de gesnipperde lente-uitjes in de soep. Proef of de soep goed op smaak is. Doe er eventueel nog wat peper en zout in. Garneer met een plakje citroen.

Tip

Ook lekker met orzo of rijst.

Je kunt de kippenbouillon ook goed maken in de slowcooker. Reken dan op 5 uur op low.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 508 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 7 juni 2024

Tip

Ook lekker met orzo of rijst.

Je kunt de kippenbouillon ook goed maken in de slowcooker. Reken dan op 5 uur op low.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 338 kcal
Vetten 24.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.8 g
Koolhydraten 10.6 g
waarvan suikers 2.4 g
Vezels 1.8 g
Eiwitten 19.4 g
Zout 2.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account