Paprika met paksoi en kip uit de wok

(Nog geen beoordelingen)

Een gemakkelijk wokgerecht, dat binnen 30 minuten al op je tafel staat te dampen. Lekker veel groente met malse kippendij stukjes en een woksaus met Oosterse smaken.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE WOKSAUS

Benodigdheden

  • Wok
  • Snijplank
  • Mes
  • Kommetje

Bereiding

  1. Stap 1 Roer in een kommetje de knoflook, ketjap, sojasaus, honing, rijstazijn, water, sesamolie en maizena tot een woksaus.
  2. Stap 2 Verhit een scheutje olie in de wok en bak de stukjes kip in enkele minuten bruin en gaar .
  3. Stap 3 Haal ze uit de wok en zet even aan de kant. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  4. Stap 4 Fruit in het overgebleven vet de peper en de sjalot. Voeg paprika, het witte deel van de paksoi en de bosui toe en wok circa 5 minuten.
  5. Stap 5 Voeg de woksaus en de kip toe.
  6. Stap 6 Roer goed door en voeg het groene deel van de paksoi toe en laat even slinken .
  7. Stap 7 Verdeel de rijst over 2 voorverwarmde borden, leg er de kip met groente bovenop en bestrooi met wat cashewnoten.

Tip

Hou je van pittig? Fruit dan de zaadjes van de peper mee, of voeg aan tafel wat sambal oelek of badjak toe.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 775 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 5 juni 2024

Tip

Hou je van pittig? Fruit dan de zaadjes van de peper mee, of voeg aan tafel wat sambal oelek of badjak toe.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 645 kcal
Vetten 26.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 6 g
Koolhydraten 78.4 g
waarvan suikers 15.3 g
Vezels 4.6 g
Eiwitten 25 g
Zout 2.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account