Chinese nasi met spek en rivierkreeftjes

(Nog geen beoordelingen)

Chinese groentemix in de koelkast. Rivierkreeftjes in de vriezer. Spekreepjes over. Zo ontstond mijn Chinese nasi. Weer eens een andere nasi. Wij vonden het heerlijk.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min
Chinese nasi met spek en rivierkreeftjes

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Wok
  • Koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak in water met een bouillontablet. Laat de rijst volledig afkoelen.
  2. Stap 2 Verhit de olie in de wok. Bak hierin de spekreepjes bruin en knapperig. Bak de ui- en knoflooksnippers even mee. Voeg de tomatenpuree, sambal oelek, ketoembar, kurkuma en kerriepoeder eraan toe en bak ook even mee.
  3. Stap 3 Doe de Chinese groentemix erbij. Meng alles goed door elkaar en laat de groentemix omscheppend plm. 4 tot 5 minuten bakken.
  4. Stap 4 Maak op smaak met ketjap manis, sojasaus en eventueel een schepje bruine suiker (verhoogt de smaak van hartige gerechten).
  5. Stap 5 Meng de rivierkreeftjes door de nasi. Proef en voeg eventueel nog wat peper en zout toe aan de nasi.
  6. Stap 6 Bak de eieren in een kleine koekenpan. Strooi peper en zout over de eieren. Serveer de eieren bij de nasi.

Tip

In plaats van rivierkreeftjes zijn wok-garnalen ook lekker.

In plaats van spekreepjes is gekookte ham ook lekker door de nasi.

Lekker met Indische gebakken uitjes (waren bij mij helaas op) en kroepoek.

Roerei door de rijst in plaats van het gebakken ei erbij.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 83 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 4 juni 2024

Tip

In plaats van rivierkreeftjes zijn wok-garnalen ook lekker.

In plaats van spekreepjes is gekookte ham ook lekker door de nasi.

Lekker met Indische gebakken uitjes (waren bij mij helaas op) en kroepoek.

Roerei door de rijst in plaats van het gebakken ei erbij.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 871 kcal
Vetten 21 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.1 g
Koolhydraten 129.1 g
waarvan suikers 25.9 g
Vezels 8.7 g
Eiwitten 34.4 g
Zout 10.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account