Zomerse rood fruitsalade met vlierbessensiroop

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Afgelopen Pasen kreeg ik in Oostenrijk een flesje eigengemaakte vlierbessensiroop cadeau. De fruitsalade die ik gisteren maakte kreeg door de siroop een extra lekkere smaak. Vlierbessensiroop is ook in de supermarkt te koop.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Vergiet
  • Schaal
  • Lepel

Bereiding

  1. Stap 1 Meng het fruit voorzichtig met de vlierbessensiroop. Doe er een mespunt zout door dat verhoogt de smaak.
  2. Stap 2 Laat de salade een tijdje intrekken. Af en toe omscheppen.
  3. Stap 3 Lekker met vanille-ijs, yoghurt of panna cotta.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

De vlierbessensiroop smaakt ook lekker over fruitsalades met andere vruchten. Gewoon proberen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 519 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 4 juni 2024

Tip

De vlierbessensiroop smaakt ook lekker over fruitsalades met andere vruchten. Gewoon proberen.

Voedingswaarden

Per portie
7 / 10
Overwegend gezond

Deze fruitsalade is een uitstekende bron van vitamines, mineralen en vezels dankzij de royale portie en variatie aan rood fruit zoals frambozen, aardbeien, blauwe bessen en kersen. Dit maakt het een voedzame basis. De toevoeging van vlierbessensiroop, hoewel het de smaak verrijkt, brengt wel een significante hoeveelheid toegevoegde suikers met zich mee, wat de algehele gezondheidsscore drukt. Hierdoor is het een smakelijke keuze, maar vanwege de siroop is het aan te raden hier met mate van te genieten.

Energie 176 kcal
Vetten 0.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.1 g
Koolhydraten 36.9 g
waarvan suikers 33.4 g
Vezels 7.2 g
Eiwitten 1.9 g
Zout 0.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account