Gegratineerde ovenschotel verse spinazie met aardappel, reepjes ham en blokjes kaas

(Nog geen beoordelingen)

De verse spinazie heb ik vooraf even gewokt. Daarna gemengd met de gestampte aardappelen. Gemengd met de blokjes kaas en reepjes ham en een flinke klont roomboter. In de oven gegratineerd. Smullen.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    40 min
Gegratineerde ovenschotel verse spinazie met aardappel, reepjes ham en blokjes kaas

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Wok of hapjespan
  • Pan voor de aardappelen
  • Aardappelstamper
  • Vergiet
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Maak de spinazie grondig schoon (soms is de spinazie al gewassen).
  2. Stap 2 Verhit de olie in de wok en bak het sjalotje 2 minuten.
  3. Stap 3 Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en roerbak de spinazie tot ze is gaan slinken (zie foto). Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet.
  4. Stap 4 Kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat de aardappelen na het koken nog even goed droog stomen. Stamp de aardappelen fijn. Roer de boter door de aardappelen tot de boter gesmolten is.
  5. Stap 5 Meng de spinazie met de gestampte aardappelen (geen vocht toevoegen). Meng 100 gram kaasblokjes en de reepjes ham erdoor. Maak op smaak met peper, zout, wat nootmuskaat en worcestersaus. Doe de stamppot over in een ovenschaal. Strooi de geraspte kaas erover.
  6. Stap 6 Zet de schaal onder de ovengrill of in de op 200 graden voorverwarmde heteluchtoven tot de kaas is gesmolten en een mooie goudbruine kleur heeft gekregen. Garneer eventueel met wat blokjes kaas en reepjes ham.

Tip

Je kunt de spinazie na het wokken wat kleiner snijden.

Ook lekker met spek in plaats van ham.

Vegetariërs laten het vlees weg.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 443 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 4 juni 2024

Tip

Je kunt de spinazie na het wokken wat kleiner snijden.

Ook lekker met spek in plaats van ham.

Vegetariërs laten het vlees weg.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 566 kcal
Vetten 16.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 6.2 g
Koolhydraten 86.5 g
waarvan suikers 6.2 g
Vezels 12.6 g
Eiwitten 22.4 g
Zout 1.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account