Drentse kniepertjes

(Nog geen beoordelingen)

Drentse kniepertjes zijn een traditionele lekkernij uit Drenthe die vooral rond oud en nieuw worden gegeten. Ze staan symbool voor het uitgevouwen jaar en zijn heerlijk knapperig.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    1 uur 30 min
  • Totaal
    1 uur 50 min
Drentse kniepertjes
Drentse kniepertjes zijn dunne, knapperige wafeltjes die traditioneel rond de jaarwisseling in Drenthe worden gebakken en gegeten.

Ingrediënten

Aantal porties:
20

Benodigdheden

  • Kniepertjesijzer
  • Spatel

Bereiding

  1. Stap 1 Meng alle ingrediënten goed met elkaar tot het 1 geheel is.
  2. Stap 2 Rol kleine bolletjes van het deeg. Ongeveer zo groot als een grote knikker.
  3. Stap 3 Vet het kniepertjesijzer in.
  4. Stap 4 Plaats een bolletje in het midden van het ijzer en druk 25 seconden stevig aan. Herhaal voor het resterende beslag.
  5. Stap 5 Gebruik een dunne spatel (of kaasschaaf) om het kniepertje van het ijzer te verwijderen. Deze is nu nog een beetje zacht.
  6. Stap 6 Laat ze afkoelen en hard worden.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 158 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 2 juni 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 228 kcal
Vetten 7 g
waarvan verzadigde vetzuren 4 g
Koolhydraten 38.3 g
waarvan suikers 19.2 g
Vezels 0.7 g
Eiwitten 3.5 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account