Knapperige Ramen Koolsalade

(Nog geen beoordelingen)

Ben je op zoek naar een frisse, knapperige en unieke salade die zowel eenvoudig te bereiden als onweerstaanbaar lekker is? Deze salade combineert de knapperige textuur van ramen noodles met de frisheid van kool, aangevuld met een smaakvolle dressing. Sesamolie en rijstazijn zijn essentieel voor de Chinese smaak.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    20 min
Knapperige Ramen Koolsalade
In 2000 werden instant ramen noodles door Japanse uitvinders uitgeroepen tot de grootste Japanse uitvinding van de 20e eeuw.

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Rooster de sesamzaadjes in een kleine koekenpan, regelmatig roerend, op middelhoog vuur tot ze goudbruin en geurig zijn. Doe de geroosterde zaadjes over op een klein bordje en zet opzij.
  2. Stap 2 Meng de kool, wortels en gebroken ramennoedels in een grote kom.
  3. Stap 3 Meng in een kleine kom de olijfolie, suiker, azijn, sesamolie, zout, peper en het kruidenpakketje van de ramennoedels door elkaar tot het mengsel 1 geheel is.
  4. Stap 4 Giet de dressing over het koolmengsel in de grote kom en hussel goed door elkaar. Besprenkel met de sesamzaadjes.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 144 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 13 januari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 176 kcal
Vetten 14 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 12 g
waarvan suikers 7 g
Vezels 3 g
Eiwitten 2 g
Zout 0.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account