Slowcooker Runderstoofpot

(Nog geen beoordelingen)

Geniet van de ultieme comfortfood met dit recept voor een runderstoofpot uit de slowcooker. Mals rundvlees, verse groenten, en een rijke jus maken dit gerecht heerlijk en eenvoudig. Perfect voor drukke dagen. Deze stoofpot biedt heerlijke smaken zonder veel gedoe.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    4 uur
  • Totaal
    4 uur 20 min
Slowcooker Runderstoofpot
Wist je dat een slowcooker runderstoofpot nog lekkerder wordt als je het vlees eerst even aanbakt voor extra smaak en een mooie karamellisatie?

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Slowcooker
  • Koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Wat voorbereiding: Breng 600 ml water aan de kook en snijd de braadlappen alvast in stukjes.
  2. Stap 2 Pak een grote pan en verhit 1 eetlepel olijfolie op laag vuur. Voeg de ui en bleekselderij toe en bak ongeveer 5 minuutjes., totdat ze zacht zijn. Voeg vervolgens de wortel, laurierblaadjes en tijm toe en bak nog eens 2 minuten. Roer nu de tomatenpuree en worcestershire saus erdoorheen en voeg 600 ml kokend water toe.
  3. Stap 3 Nu gaan we alles overgieten in de slowcooker. Zorg ervoor dat je alles goed door elkaar mengt. Zodra alles erin zit, verkruimel je de bouillonblokjes erboven, breng op smaak met peper en roer alles goed door elkaar.
  4. Stap 4 Nu alles in de slowcooker zit, kun je de koekenpan schoonmaken. Doe de resterende eetlepel olijfolie in de pan en bak de braadlappen tot deze goed bruin zijn. Doe ze vervolgens in de slowcooker en kook op lage temperatuur voor 8 tot 10 uur.
  5. Stap 5 Als je een wat dikkere jus wilt, meng dan de maïzena met een scheutje koud water om een pasta te maken, samen met 2 eetlepels van het vocht uit de slowcooker. Giet het nu terug in de slowcooker, roer en kook nog eens 30 minuten op hoge temperatuur.
  6. Stap 6 Nu het geheel klaar is, kun je de peterselie toevoegen en nog eens goed roeren om het op smaak te brengen.

Tip

Heb je weinig tijd? Dan kan je ook alles direct in de slowcooker doen, behalve de maïzena en peterselie. Je krijgt dan nog steeds een heerlijke runderstoofpot.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 2395 keer bekeken
  • 7 keer bewaard
  • 1 juni 2024

Tip

Heb je weinig tijd? Dan kan je ook alles direct in de slowcooker doen, behalve de maïzena en peterselie. Je krijgt dan nog steeds een heerlijke runderstoofpot.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 474 kcal
Vetten 25 g
waarvan verzadigde vetzuren 9 g
Koolhydraten 10 g
waarvan suikers 9 g
Vezels 4 g
Eiwitten 48 g
Zout 4.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account