Koreaanse Beef Bowl

(Nog geen beoordelingen)

Dit heerlijke Koreaanse kommetje met rijst is snel en gemakkelijk te bereiden.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min
Koreaanse Beef Bowl
Een Koreaanse beef bowl bestaat uit gemarineerd rundvlees, vaak bulgogi genaamd, geserveerd op rijst en aangevuld met groenten en een pittige saus.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak rul. Ongeveer 5 tot 7 minuten. Giet het overtollige vet af.
  2. Stap 2 Bereid ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  3. Stap 3 Roer de knoflook, gember en sesamolie erdoor en bak tot het geurig is. Ongeveer 2 minuten.
  4. Stap 4 Voeg vervolgens de sojasaus, basterdsuiker en chilivlokken toe. Kook tot het gehakt wat saus heeft opgenomen. Ongeveer 7 minuten. Voeg de helft van de bosuitjes toe.
  5. Stap 5 Serveer over warme gekookte rijst. Garneer met sesamzaadjes en de resterende uitjes.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 520 keer bekeken
  • 6 keer bewaard
  • 1 juni 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 574 kcal
Vetten 19 g
waarvan verzadigde vetzuren 6 g
Koolhydraten 70 g
waarvan suikers 19 g
Vezels 5 g
Eiwitten 29 g
Zout 2.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account