Dit heerlijke Koreaanse kommetje met rijst is snel en gemakkelijk te bereiden.
Voorbereiding
10 min
Bereiding
15 min
Totaal
25 min
Een Koreaanse beef bowl bestaat uit gemarineerd rundvlees, vaak bulgogi genaamd, geserveerd op rijst en aangevuld met groenten en een pittige saus.
Ingrediënten
Aantal porties:
4
Bereiding
Stap 1
Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak rul. Ongeveer 5 tot 7 minuten. Giet het overtollige vet af.
Stap 2
Bereid ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Stap 3
Roer de knoflook, gember en sesamolie erdoor en bak tot het geurig is. Ongeveer 2 minuten.
Stap 4
Voeg vervolgens de sojasaus, basterdsuiker en chilivlokken toe. Kook tot het gehakt wat saus heeft opgenomen. Ongeveer 7 minuten. Voeg de helft van de bosuitjes toe.
Stap 5
Serveer over warme gekookte rijst. Garneer met sesamzaadjes en de resterende uitjes.
Deel jouw kookkunsten
Heb je plezier gehad tijdens het koken? Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept