Romige linguine met asperges en warmgerookte zalm

4 (1 beoordeling)

Zalm en asperges een gouden combinatie. Dit eenvoudige gerecht heeft qua smaakbeleving maar weinig extra's nodig, is simpel te bereiden en nog snel klaar ook.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min
Romige linguine met asperges en warmgerookte zalm

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Dunschiller
  • Mes
  • Pan en hapjespan

Bereiding

  1. Stap 1 Breng water met het 1/2 groentebouillon aan de kook, voeg de witte en groene asperges toe en kook gaar.
  2. Stap 2 Giet de asperges af , maar vang het kookvocht op (het kookvocht heeft veel smaak). Hou de asperges zo warm mogelijk.
  3. Stap 3 Kook de linguine volgens de beschrijving op de verpakking in het kookvocht van de asperges gaar.
  4. Stap 4 Verwijder de huid van de warm gerookte zalm , verdeel de zalm in stukjes en warm deze in een hapjespan op.
  5. Stap 5 Voeg de asperges en de room toe wat gemalen peper (zout) en schep alles voorzichtig door.
  6. Stap 6 Verdeel de linguine over 2 (voorverwarmde) borden, verdeel er de zalm met de asperges over en garneer met olijvencrumble (of bladpeterselie / bosui).

Tip

Vaak gebruik ik eventueel blancheervocht en zoals nu het vocht van de gekookte asperges om extra smaak toe te voegen aan rijst aardappeltjes of pasta.

Alleen groene of witte asperges gebruiken kan natuurlijk ook. Ik koos deze combinatie vanwege wat extra kleur in het gerecht.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 355 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 30 mei 2024

Tip

Vaak gebruik ik eventueel blancheervocht en zoals nu het vocht van de gekookte asperges om extra smaak toe te voegen aan rijst aardappeltjes of pasta.

Alleen groene of witte asperges gebruiken kan natuurlijk ook. Ik koos deze combinatie vanwege wat extra kleur in het gerecht.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 450 kcal
Vetten 14.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 6.1 g
Koolhydraten 55.5 g
waarvan suikers 8.4 g
Vezels 5.5 g
Eiwitten 25.2 g
Zout 4.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
23 juni 2024 om 14:00
Dankjewel Freek voor jouw toegekende sterren bij dit gerecht.
Groetjes Lidy.
1 juni 2024 om 13:52
Oh wat een fijn recept! En ik heb alles in huis. Alleen geen groene asperges. Maar alleen witte mag vast ook wel.
1 juni 2024 om 13:57
Dat kan natuurlijk ook. En met crumble een smaakvolle garnering.
We hebben er eergisteren van gesmuld. Groetjes Lidy en een fijn weekend.