Zalm en asperges een gouden combinatie. Dit eenvoudige gerecht heeft qua smaakbeleving maar weinig extra's nodig, is simpel te bereiden en nog snel klaar ook.
Vaak gebruik ik eventueel blancheervocht en zoals nu het vocht van de gekookte asperges om extra smaak toe te voegen aan rijst aardappeltjes of pasta.
Alleen groene of witte asperges gebruiken kan natuurlijk ook. Ik koos deze combinatie vanwege wat extra kleur in het gerecht.
Vaak gebruik ik eventueel blancheervocht en zoals nu het vocht van de gekookte asperges om extra smaak toe te voegen aan rijst aardappeltjes of pasta.
Alleen groene of witte asperges gebruiken kan natuurlijk ook. Ik koos deze combinatie vanwege wat extra kleur in het gerecht.
Dit gerecht scoort goed op gezondheid dankzij de aanwezigheid van asperges, die rijk zijn aan vezels en vitamines, en zalm, een bron van omega-3 vetzuren en eiwitten. Het gebruik van bouillon met minder zout is ook een pluspunt. De toevoeging van kookroom maakt het gerecht romig maar voegt ook verzadigd vet toe. Voor een nog gezondere maaltijd zou volkoren pasta een betere keuze zijn en de portie groenten per persoon zou nog iets royaler mogen zijn.
Energie | 450 kcal |
---|---|
Vetten | 14.8 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 6.1 g |
Koolhydraten | 55.5 g |
waarvan suikers | 8.4 g |
Vezels | 5.5 g |
Eiwitten | 25.2 g |
Zout | 4.3 g |
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Groetjes Lidy.