Lasagne uit de slowcooker

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Wist je dat je lasagne ook in de slowcooker kunt maken? Dit heerlijke en eenvoudige recept laat de slowcooker het werk doen terwijl jij iets anders doet. De lasagne gaart langzaam, waardoor de smaken perfect samenkomen.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    4 uur
  • Totaal
    4 uur 20 min
Pinterest
Lasagne uit de slowcooker
Wist je dat lasagne uit de slowcooker niet alleen tijd bespaart, maar ook zorgt voor perfect samengesmolten smaken en een heerlijk romige textuur?

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Benodigdheden

  • Middelgrote kom
  • Koekenpan
  • Slowcooker

Bereiding

  1. Stap 1 Pak een middelgrote kom en meng de ricotta (200 gram), mozzarella, 2 eetlepels Parmezaanse kaas, 1 ei en de peterselie. Zet deze kom daarna opzij.
  2. Stap 2 Pak een grote koekenpan en bak het gehakt tot het rul en bruin is. Roer daarna de pastasaus en het water erdoor tot alles goed gemengd is.
  3. Stap 3 Nu gaan we de lasagnebladen breken zodat ze in de slowcooker passen. Dit is nodig om de laagjes te creëren voor de volgende stap.
  4. Stap 4 Voeg een laag van het gehaktmengsel toe, gevolgd door een laag lasagnebladen en de kaasmix. Herhaal dit proces, totdat de gehele gehaktmengels in de slowcooker zit.
  5. Stap 5 Nu alles in de slowcooker zit, zetten we deze 4 tot 6 uur op lage temperatuur. Daarna strooien we de resterende kaas erover en laten het ongeveer 10 minuten staan tot de kaas is gesmolten.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 3251 keer bekeken
  • 7 keer bewaard
  • 29 mei 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 410 kcal
Vetten 21 g
waarvan verzadigde vetzuren 10 g
Koolhydraten 26 g
waarvan suikers 7 g
Vezels 2 g
Eiwitten 29 g
Zout 1.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account