Romige stamppot prei met spekjes en cantharellen

(Nog geen beoordelingen)

De cantharellen zijn er weer en die kan ik niet weerstaan. Stamppot gemaakt van aardappelen met zacht gebakken prei en spekjes. Cantharellen geserveerd bij de stamppot. Verrukkelijk !!

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    40 min
Romige stamppot prei met spekjes en cantharellen

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. Prei en spekjes
  2. Aardappelpuree
  3. Cantharellen

Benodigdheden

  • Grote koekenpan
  • Pan voor de aardappelen
  • Aardappelstamper
  • Koekenpan voor de cantharellen

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de boter in een grote koekenpan. Bak hierin de spekjes lichtbruin. Bak de uisnippers mee tot glazig. Voeg de prei met de tijm hieraan toe en bak de prei op een lage warmtebron in ongeveer 15 minuten zacht. Maak de prei op smaak met peper en zout.
  2. Stap 2 Kook de aardappel gaar in water met zout. Laat de gare aardappelen even goed droog stomen. Stamp de aardappelen samen met de roomkaas fijn met een aardappelstamper. Vind je de gestampte aardappelen iets te dik voeg er dan een scheutje melk aan toe. Maar de aardappelen op smaak met peper en nootmuskaat.
  3. Stap 3 Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Bak hierin de cantharellen zolang tot al het vocht is verdwenen. Voeg de knoflook en de lente-uitjes eraan toe en bak even mee.
  4. Stap 4 Meng de prei door de gestampte aardappelen. Verdeel de cantharellen over de stamppot. (zie foto) Eet smakelijk !!

Tip

In plaats van cantharellen kun je elke andere paddenstoelensoort gebruiken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 263 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 28 mei 2024

Tip

In plaats van cantharellen kun je elke andere paddenstoelensoort gebruiken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 900 kcal
Vetten 32.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 14.5 g
Koolhydraten 129.5 g
waarvan suikers 12.3 g
Vezels 19.8 g
Eiwitten 29.8 g
Zout 3.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account