Komkommer In Oosterse Stijl

(Nog geen beoordelingen)

Komkommer uit de wok op Oosterse wijze. Super lekker, snel klaar en weer eens iets anders dan een salade van komkommer, of plakjes bij, of op de boterham. Deze komkommer, als bijgerecht uit de wok behoudt een fijne bite. Liever zachter? Snij dan de boogjes wat dunner.

  • Voorbereiding
    7 min
  • Bereiding
    7 min
  • Totaal
    14 min
Komkommer In Oosterse Stijl

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR HET SAUSJE

Bereiding

  1. Stap 1 Roer alles voor het sausje door elkaar en zet opzij.
  2. Stap 2 Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan lichtbruin en zet apart.
  3. Stap 3 Was en halveer de komkommer in de lengte. Schraap met een lepeltje de zaadjes eruit en snij de twee komkommer helften in boogjes van ½ - 1 cm dikte.
  4. Stap 4 Verhit de olie in de wok en fruit de knoflook met de gember slechts 30 seconden, totdat ze beginnen te geuren. Voeg dan de komkommer en de rode peper toe en bak 1 minuut op hoog vuur.
  5. Stap 5 Voeg het klaarstaand sausje toe en roerbak enkele minuten, totdat het sausje iets indikt en de komkommer zacht wordt.
  6. Stap 6 Bestrooi het geheel met de ringetjes bosui en het geroosterde sesamzaad. Serveer direct.

Tip

Dit gerecht is niet echt pittig, maar voel je vrij om er slechts een halve, of helemaal geen peper toe te voegen.

ketjap en oestersaus heeft al zout genoeg. Ik heb geen zout toe gevoegd.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 156 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 28 mei 2024

Tip

Dit gerecht is niet echt pittig, maar voel je vrij om er slechts een halve, of helemaal geen peper toe te voegen.

ketjap en oestersaus heeft al zout genoeg. Ik heb geen zout toe gevoegd.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 200 kcal
Vetten 10 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.2 g
Koolhydraten 26 g
waarvan suikers 18.2 g
Vezels 1.9 g
Eiwitten 4.1 g
Zout 4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account