Komkommer uit de wok op Oosterse wijze. Super lekker, snel klaar en weer eens iets anders dan een salade van komkommer, of plakjes bij, of op de boterham. Deze komkommer, als bijgerecht uit de wok behoudt een fijne bite. Liever zachter? Snij dan de boogjes wat dunner.
Dit gerecht is niet echt pittig, maar voel je vrij om er slechts een halve, of helemaal geen peper toe te voegen.
ketjap en oestersaus heeft al zout genoeg. Ik heb geen zout toe gevoegd.
Dit gerecht is niet echt pittig, maar voel je vrij om er slechts een halve, of helemaal geen peper toe te voegen.
ketjap en oestersaus heeft al zout genoeg. Ik heb geen zout toe gevoegd.
Dit bijgerecht scoort goed dankzij de grote hoeveelheid groenten zoals komkommer, peper, gember, knoflook en bosui. De korte bereidingstijd in de wok helpt om voedingsstoffen te behouden. Het belangrijkste aandachtspunt is echter het relatief hoge zoutgehalte (en mogelijk suiker) afkomstig van de ketjap en oestersaus, waardoor het verstandig is dit gerecht met mate te eten of te combineren met zoutarme hoofdonderdelen van de maaltijd.
Energie | 200 kcal |
---|---|
Vetten | 10 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1.2 g |
Koolhydraten | 26 g |
waarvan suikers | 18.2 g |
Vezels | 1.9 g |
Eiwitten | 4.1 g |
Zout | 4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept