Lamsgehaktballetjes

(Nog geen beoordelingen)

Deze smakelijke lamsgehaktballen, gekruid met knoflook en komijn, zijn snel klaar en blijven goed in de koelkast of vriezer. Ze vormen een heerlijke afwisseling van rundergehakt en zijn perfect voor een eenvoudig maar lekker diner.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    30 min
Lamsgehaktballetjes
Wist je dat lamsgehaktballetjes een geliefd gerecht zijn in het Midden-Oosten en de Mediterrane keuken, vaak op smaak gebracht met kruiden zoals komijn, koriander en munt voor een aromatische en smaakvolle ervaring?

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Meng in een middelgrote kom het lamsgehakt, Griekse yoghurt, knoflook, zout, peper, uienpoeder, gemalen komijn en koriander.
  2. Stap 2 Verdeel het mengsel in ongeveer 16 gelijke porties. Maak hier vervolgens ronde gehaktballetjes van. Dit gaat het makkelijkst als je je handen een beetje nat maakt.
  3. Stap 3 Verhit de olijfolie in een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Doe de gehaktballen in de pan en bak ze, continue draaiend, tot ze goudbruin zijn. Ongeveer 5 minuten. Zet het vuur iets lager als de olie te heet wordt.
  4. Stap 4 Voeg ongeveer 60 milliliter water toe aan de koekenpan en dek af met deksel en kook de gehaktballen tot ze gaar zijn. Nog ongeveer 2-3 minuten.
  5. Stap 5 Gebruik een schuimspaan om de gehaktballen uit de pan te halen en op een serveerschaal te leggen. Direct serveren!

Tip

Om ervoor te zorgen dat de gehaktballen licht en luchtig blijven moet je ze zachtjes behandelen tijdens het kruiden van het vlees en vormen van de balletjes.

Maak je handen vochtig bij het maken van de gehaktballen, want het mengsel is een beetje plakkerig.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 266 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 25 mei 2024

Tip

Om ervoor te zorgen dat de gehaktballen licht en luchtig blijven moet je ze zachtjes behandelen tijdens het kruiden van het vlees en vormen van de balletjes.

Maak je handen vochtig bij het maken van de gehaktballen, want het mengsel is een beetje plakkerig.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 314 kcal
Vetten 23 g
waarvan verzadigde vetzuren 8 g
Koolhydraten 3 g
waarvan suikers 0 g
Vezels 0 g
Eiwitten 21 g
Zout 0.91 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account