Deze smakelijke lamsgehaktballen, gekruid met knoflook en komijn, zijn snel klaar en blijven goed in de koelkast of vriezer. Ze vormen een heerlijke afwisseling van rundergehakt en zijn perfect voor een eenvoudig maar lekker diner.
Om ervoor te zorgen dat de gehaktballen licht en luchtig blijven moet je ze zachtjes behandelen tijdens het kruiden van het vlees en vormen van de balletjes.
Maak je handen vochtig bij het maken van de gehaktballen, want het mengsel is een beetje plakkerig.
Om ervoor te zorgen dat de gehaktballen licht en luchtig blijven moet je ze zachtjes behandelen tijdens het kruiden van het vlees en vormen van de balletjes.
Maak je handen vochtig bij het maken van de gehaktballen, want het mengsel is een beetje plakkerig.
De lamsgehaktballetjes scoren redelijk goed op gezondheid. Ze zijn een prima bron van eiwitten door het lamsgehakt, en het gebruik van Griekse yoghurt, knoflook, kruiden en olijfolie voegt gezonde elementen toe. Lamsgehakt kan echter wat vetter zijn dan andere gehaktsoorten, en de balletjes worden gebakken in olie, wat extra vet toevoegt. De uiteindelijke gezondheid hangt ook af van waarmee je ze serveert, bij voorkeur met veel groenten.
Energie | 314 kcal |
---|---|
Vetten | 23 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 8 g |
Koolhydraten | 3 g |
waarvan suikers | 0 g |
Vezels | 0 g |
Eiwitten | 21 g |
Zout | 0.91 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept