Asperge Ovenschoteltje met een lichte misosaus

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

De miso is nieuw in mijn keuken en met deze Japanse pasta kun je veel kanten op. Gebruik het in soepen, sausjes , marinade, pasta, dressing en in stoof of groentegerechten en proef de unieke smaak van dit ingrediënt.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Stap 2 Vet 2 éénpersoons ovenschoteltjes( of een grotere voor 2 personen) dun in met olijfolie.
  3. Stap 3 Leg er de geschilde asperges in.
  4. Stap 4 Scheur de dunne ham in stukjes en leg een deel tussen en op de asperges.
  5. Stap 5 Maak een bechamelsaus. Smelt de boter, roer er in één keer de bloem doorheen en laat al roerend met een garde dit een minuutje garen. Voeg vervolgens al roerend scheutjes melk toe, totdat alle melk op is en breng de saus op smaak met de miso en een draaitje van de pepermolen. Je kunt even proeven en er voor kiezen om zout toe te voegen, maar pas op miso is al zoutig genoeg.
  6. Stap 6 Giet de saus over de asperges en dek de schoteltjes met aluminiumfolie af. Zet voor 15 minuten in de oven. Haal de schaaltjes uit de oven en verwijder de folie. Verdeel er her en der wat stukjes cheddar over en zet nogmaals voor circa 10 minuten in de oven.
  7. Stap 7 Bestrooi vlak voor het serveren met wat gehakte bladpeterselie.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Lekker met kruidige, gebakken krieltjes en een klodder mayonaise.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 612 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 21 mei 2024

Tip

Lekker met kruidige, gebakken krieltjes en een klodder mayonaise.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 472 kcal
Vetten 31.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 15.9 g
Koolhydraten 22.8 g
waarvan suikers 9.7 g
Vezels 2.6 g
Eiwitten 25.6 g
Zout 2.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account