De miso is nieuw in mijn keuken en met deze Japanse pasta kun je veel kanten op. Gebruik het in soepen, sausjes , marinade, pasta, dressing en in stoof of groentegerechten en proef de unieke smaak van dit ingrediënt.
Lekker met kruidige, gebakken krieltjes en een klodder mayonaise.
Lekker met kruidige, gebakken krieltjes en een klodder mayonaise.
Dit asperge-ovenschoteltje biedt een goede portie groenten dankzij de asperges. De misosaus zorgt voor een unieke smaak, maar miso, ham en cheddar dragen bij aan een relatief hoog zoutgehalte. De bechamelsaus, gemaakt met roomboter en bloem, samen met de ham en kaas, verhogen het calorie- en vetgehalte van het gerecht, waardoor het minder licht is dan de 'lichte misosaus' in de titel doet vermoeden. Ondanks het gebruik van halfvolle melk en de waarschuwing voor extra zout, is het door de combinatie van deze ingrediënten een matig gezonde keuze, die het best met mate geconsumeerd wordt.
Energie | 472 kcal |
---|---|
Vetten | 31.6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 15.9 g |
Koolhydraten | 22.8 g |
waarvan suikers | 9.7 g |
Vezels | 2.6 g |
Eiwitten | 25.6 g |
Zout | 2.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept