Airfryer Mozzarella Sticks

(Nog geen beoordelingen)

De sleutel tot het maken van deze knapperige, gepaneerde mozzarella sticks in de airfryer is om ze vanuit de vriezer te bakken. Doe ze minstens 30 minuten in de vriezer. Ze zijn heerlijk samen geserveerd met een pittige tomatenketchup.

  • Voorbereiding
    45 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    55 min
Airfryer Mozzarella Sticks
Wist je dat mozzarella sticks oorspronkelijk in de Middeleeuwen in Frankrijk werden gemaakt, waar gefrituurde kaas een populaire delicatesse was?

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Snijd de mozzarella in repen van ongeveer 1,5 cm breed en dep droog met keukenpapier.
  2. Stap 2 Meng in een ondiepe schaal de bloem en het knoflookgranulaat. Klop in een andere schaal het ei met een royale hoeveelheid peper en zout. Doe de paneermeel in een derde schaal.
  3. Stap 3 Rol de mozzarellareepjes door de bloem en vervolgens door het ei. Daarna nogmaals in bloem en ei, zodat je een dubbele coating hebt. Zorg ervoor dat elk stuk mozzarella volledig bedekt is met bloem, Eventuele kale plekken zorgen ervoor dat de mozzarellasticks lekken in de airfryer.
  4. Stap 4 Nu goed coaten in de panko paneermeel.
  5. Stap 5 Doe voor minstens 30 minuten in de vriezer tot ze stevig zijn.
  6. Stap 6 Spuit de bodem van de airfryermand in met bakspray en leg de mozzarella sticks op de bodem. Zorg dat ze elkaar niet aanraken. Spuit de bovenkant van de mozzarella sticks met bakspray in.
  7. Stap 7 Verwarm ze gedurende 10 minuten op 200C in de airfryer. Herhaal tot alle mozzarella sticks klaar zijn. Warm serveren.

Tip

Mozzarella cucina is een stevige, weinig vochtige mozzarella die in een blok wordt verkocht. Vaak aangeboden als ideaal voor pizza, het is vacuüm verpakt in plaats van verpakt in wei.

Dit recept is getest met twee batches in een airfryer van 3,5 liter. In een grotere airfryer kunnen de sticks in één batch worden gemaakt. Het is niet geschikt voor een model met een roerspaan.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 752 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 19 mei 2024

Tip

Mozzarella cucina is een stevige, weinig vochtige mozzarella die in een blok wordt verkocht. Vaak aangeboden als ideaal voor pizza, het is vacuüm verpakt in plaats van verpakt in wei.

Dit recept is getest met twee batches in een airfryer van 3,5 liter. In een grotere airfryer kunnen de sticks in één batch worden gemaakt. Het is niet geschikt voor een model met een roerspaan.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 150 kcal
Vetten 10 g
waarvan verzadigde vetzuren 5 g
Koolhydraten 8 g
waarvan suikers 0.5 g
Vezels 0.5 g
Eiwitten 10 g
Zout 1.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account