Rabarber-aardbeienjam met limoncello

(Nog geen beoordelingen)

Ieder jaar maak ik rabarberjam of rabarberjam met aardbeien (nog lekkerder). Vorig jaar deed ik er een scheutje aardbeienlikeur door. Deze keer bedacht ik dat limoncello ook lekker kon zijn. Toen ik de jam proefde kon ik dat alleen maar beamen. Dit recept is voor 9 potten jam. Een portie is 15 gram.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    55 min

Ingrediënten

Aantal porties:
9

Bereiding

  1. Stap 1 Zet schone, met kokend water omgespoelde jampotten klaar.
  2. Stap 2 Doe de rabarber met de aardbeien in een grote pan. Voeg de limoncello, citroensap en het zout eraan toe. Zet de pan op een weegschaal en weeg de inhoud. (Dus eerst de pan wegen en dan nog eens met de inhoud). Voeg de helft van het gewicht aan geleisuiker toe.
  3. Stap 3 Breng de rabarber langzaam aan de kook. Blijf roeren want de kans op aanbranden is groot. Volgens de gebruiksaanwijzing op het pak hoeft de jam maar 4 minuten borrelend te koken. Ik probeer de "jamproef": neem een koud schoteltje uit de koelkast en doe daar wat de jam op. Geleert de jam goed dan kun je de potten vullen.
  4. Stap 4 Vul de potten tot aan de rand met de jam. Draai het deksel erop en zet de potten nog plm. 5 minuten op hun kop.

Tip

De jam is zeker een jaar houdbaar. (eigen ervaring).

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 374 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 19 mei 2024

Tip

De jam is zeker een jaar houdbaar. (eigen ervaring).

Voedingswaarden

Per portie
Energie 26 kcal
Vetten 0 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 6 g
waarvan suikers 5.7 g
Vezels 0.2 g
Eiwitten 0.1 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account