Ieder jaar maak ik rabarberjam of rabarberjam met aardbeien (nog lekkerder). Vorig jaar deed ik er een scheutje aardbeienlikeur door. Deze keer bedacht ik dat limoncello ook lekker kon zijn. Toen ik de jam proefde kon ik dat alleen maar beamen. Dit recept is voor 9 potten jam. Een portie is 15 gram.
De jam is zeker een jaar houdbaar. (eigen ervaring).
De jam is zeker een jaar houdbaar. (eigen ervaring).
Deze jam krijgt een gezondheidsscore van 4. Hoewel de basis van rabarber en aardbeien positief is vanwege de aanwezige vezels en vitamines, weegt de zeer grote hoeveelheid toegevoegde suiker (uit zowel de geleisuiker als de limoncello) zwaar mee in de beoordeling. De toevoeging van alcohol via limoncello is een ander aandachtspunt. Ondanks een kleine portiegrootte van 15 gram, is het een product dat men het beste met mate consumeert.
Energie | 26 kcal |
---|---|
Vetten | 0 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 g |
Koolhydraten | 6 g |
waarvan suikers | 5.7 g |
Vezels | 0.2 g |
Eiwitten | 0.1 g |
Zout | 0 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept